Belgie speelt uitstekend en speelt gelijk tegen de Nederlandse dames

 

In een enerverend duel, waarbij vele Belgische en Nederlandse fans aanwezig waren, heeft het Nederlands elftal een punt gehaald tegen Belgie. Nadat de ploeg van Annan in het eerste kwart simpel op voorsprong kwam, toonde de thuisploeg veerkracht. Belgie kon laat in het derde kwart terug komen in de wedstrijd en ervoor zorgen dat Nederland in het vierde kwart geen aanspraak meer ging maken op de overwinning. 

In het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht. De bal werd uitgenomen en Nederland bestormde de tegenstander. Met een hoge press en zeer felle en snelle omschakelingen werden de Belgische dames meteen onder druk gezet. In de achtste minuut was het dan ook raak. Met een mooie combinatie werd spits Frederique Matla in de cirkel bereikt. Zij liet meteen zien waarom zij in de spits staat in plaats van Ginella Zerbo. Met een handige beweging werd de bal naar de backhand gehaald, waarna zij de bal gemakkelijk op de plank kon slaan. Het Belgische publiek was meteen stil en de Nederlandse fans juichten. Nederland bleef in het eerste kwart dominant en zocht naar een tweede doelpunt.

Naarmate de wedstrijd vorderde, veranderde het beeld. Belgie bleef via de rechterkant een opening zoeken. Met snelle speelsters zoals Jill Boon, Michelle Struijk en Ballenghien bleef de ploeg zoeken naar mogelijkheden. Toch bleef Nederland in het tweede kwart vrij simpel overeind.

In het derde kwart veranderde het beeld. Meer en meer werd Nederland terug gedrongen op eigen helft. De Belgische dames naderden de cirkel van de ingevallen keepster Anne Veenendaal. De keepster, die normaal voor Amsterdam keept, speelde tijdens de FIH Pro League uitstekend. Ook nu was Veenendaal een aantal maal zeer scherp in haar goal.

België ontving twee corners, die met een flats werden ingespeeld. Een van deze pogingen belandde via de rebound in het goal van Veenendaal. Omdat de bal net daarvoor op de voet van Nederland belandde, floot de scheidsrechter richting het goal voor een nieuwe strafcorner. Echter op het moment dat België de rebound scoorde, draaide de scheidsrechter haar lichaam en wees naar de middenstip. Een discutabele situatie van de scheidsrechter.  Vele protesten volgden aan Nederlandse kant richting de scheidsrechter die later Margot van Geffen ook nog met een gele kaart van het veld stuurde. De video moest er aan te pas komen. Nederland kreeg gelijk en het doelpunt werd afgekeurd. Toch gebeurde het onvermijdelijke in de 45ste minuut. Nadat wederom de video werd geraadpleegd door Ballenghien was het België die via een scrimmage een doelpunt maakte. Nederland had nog één kwart om een gelijkspel om te toveren tot een overwinning.

Het vierde kwart stond bom vol spanning. Het publiek ging zich ermee bemoeien en beide ploegen speelden voor de overwinning. Waar in het eerste kwart Verschoor, de Waard, Nunnink en de Goede ijzersterk speelden, werden er nu meer fouten gemaakt op het Nederlandse middenveld. De spitsen konden niet meer bereikt worden.  Nederland leek moe en ook België leek vrede te hebben met een gelijkspel. Het duel eindigt in een 1 – 1 gelijkspel.

Zie hier voor het LIVE verslag van de wedstrijd Nederland – Belgie

Foto: Worldsportpics Frank Uijlenbroek

 

Reageer

Contact Us