België wint het openingsduel door Spanje met een riante uitslag te verslaan - Hoofdklasse Hockey Nederland

België wint het openingsduel door Spanje met een riante uitslag te verslaan

 

In het openingsduel van het EK Hockey heeft België zich vandaag meteen van zijn beste kant laten zien. In de gehele wedstrijd was er maar één ploeg die aanstalte maakte om vandaag te winnen. In een goed gevuld stadion in Antwerpen kon de Belgische equipe in het laatste kwart uitlopen naar een riante 5 – 0 overwinning. 

De Belgen leken weinig moeite te hebben met de Spanjaarden en lieten vaak prachtig hockey zien. Met vele versnellingen, one-touch hockey, harde passes en voorwaarts spel werd het Belgische publiek getrakteerd op een mooie avond. Nadat sleepkanon Hendrickx in de 9de minuut al liet zien dat hij goede papieren heeft om topscorer van het toernooi te worden, was het Wegnez die voor rust de Belgen op een makkelijke 2 – 0 voorsprong kon zetten. Met vlagen ging het spel vanavond zo snel, dat Spanje er alleen maar naar kon kijken.

Van de zes strafcorners die Belgie kreeg, werden er twee doelpunten gemaakt. Foto: Roel Ubels
Van de zes strafcorners die Belgie kreeg, werden er twee doelpunten gemaakt. Foto: Roel Ubels

Het was België die in het derde kwart niet echt wilde doorzetten, anders zou een monsterscore tot één van de mogelijkheden behoren. Spanje probeerde het wel, maar echte kansen werden niet gecreëerd. En wanneer de bal dan wel in de Belgische cirkel was te vinden, was het keeper Vanasch die rustig de bal kon controleren en verwerken. Het Belgische publiek bleef vaak erg rumoerig en genoot van het mooie combinatiespel die de roodhemden lieten zien. In het vierde kwart leek België tevreden te zijn met een 2 – 0 overwinning. Toch was het Tom Boon die in de 52ste minuut ervoor zorgde dat de Belgen weer konden juichen. Zijn tip gaat wordt in eerste instantie gepareerd door de keeper, zijn rebound gaat er wel in.

Belgie viert feest nadat er weer wordt gescoord @Roel Ubels
Belgie viert feest nadat er weer wordt gescoord @Roel Ubels

 

Spanje leek gebroken, want in no-time staan de Belgen weer in de cirkel van de Spanjaarden. Nadat strafcorner kanon Hendrickx de bal in de 54ste minuut links half hoog in de touwen legt, was het Kina die in de 55ste minuut de eindstand op 5 – 0 bepaald. In totaal kregen de Belgen zes strafcorners ten opzichte van één strafcorner voor Spanje.

De Belgen lijken fit en klaar te zijn om dit jaar de EK titel in eigen land te houden. Zondag kunnen de Belgen al verzekerd zijn van de halve finale, als Engeland wordt verslagen.

Zie hier het LIVE verslag van de wedstrijd België – Spanje

 

 

Reageer