Beljaars: ‘Ik hoop dit jaar veel doelpunten te mogen scoren’ | Hoofdklasse Hockey Nederland

Beljaars: ‘Ik hoop dit jaar veel doelpunten te mogen scoren’

In het duel afgelopen zondag tegen Den Bosch, gaf de ploeg van Stefan Duyf lange tijd veel weerstand. Toch delfde Oranje-Rood in de laatste tien minuten van de wedstrijd het onderspit. Veel nieuwe gezichten waren er bij Oranje-Rood te zien, zoals de 16-jarige Trijntje Beljaars. Afgelopen zondag mocht ze voor de eerste keer meemaken om een wedstrijd op het hoogste niveau te gaan spelen.

Het werd een prachtige zondagmiddag op de Oosterplas. Met een lekker zonnetje op het veld moesten de dames van Oranje-Rood voor de eerste keer dit seizoen echt aan de bak. Titelkandidaat Den Bosch ontving de ploeg die dit jaar gehavend aan het seizoen lijkt te moeten beginnen. Beide oud-internationals Laura Nunnink (Den Bosch) en Freeke Moes (Amsterdam) hadden het veld geruimd. Daarentegen leek de ploeg geen grote aankopen te gaan doen. Met sterkhouders zoals Donja Zwinkels, Lisa Post, Lisa Scheerlinck en Marlène Rybacha probeert de ploeg toch weer een play-offs kandidaat te gaan worden. Een van de nieuwe gezichten op de velden van Oranje-Rood is dit jaar die van Trijntje Beljaars. De nieuwe spits, die ook voor Nederlands B speelt, rook vorig jaar al aan het eerste, maar is nu klaar voor het grote werk: ‘Ik train al 1,5 jaar mee bij het eerste. Dit seizoen kreeg ik van de nieuwe coach Stefan Duyf de vraag of ik bij de A-jeugd wilde doorgaan, of dat ik wilde aansluiten bij Dames 1. Ik denk dat het voor mijn eigen ontwikkeling beter zou zijn om voor dat laatste te kiezen’.

Lees het volledige artikel nu op Hockey International

Hoofdklassehockey is een samenwerking aangegaan met Hockey International. In de nieuwe samenwerking kunnen wij samen nu nog meer hockeyliefhebbers bereiken. Via ons online platform en het tijdschrift leest u de nieuwste ontwikkelingen in de Hoofdklasse hockey.  

Reageer