Berend van Eldonk en Diede van Puffelen terug naar Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Berend van Eldonk en Diede van Puffelen terug naar Rotterdam

Diede van Puffelen
Diede van Puffelen
Berend van Eldonk
Berend van Eldonk

Doelman Berend van Eldonk en middenvelder Diede van Puffelen keren volgend seizoen terug in de mannenselectie van Rotterdam. Van Eldonk (22) is aangetrokken als vervanger van de vertrekkende keeper Pirmin Blaak en maakt de overstap van SCHC. Van Puffelen (24) verruilt Bloemendaal voor Rotterdam.

Beide spelers, die elk met Rotterdam een meerjarige contract zijn overeengekomen, hebben samen in de Rotterdamse jeugdteams gespeeld. Van Eldonk was tussen 2012 en 2014 tweede doelman achter Pirmin Blaak, kwam één jaar uit voor Overgangsklasser Victoria en speelt dit seizoen in de Hoofdklasse met SCHC. Bij de overgang van Van Eldonk, die momenteel herstelt van een zware blessure, naar Stichtse was reeds afgesproken dat hij zou terugkeren naar Rotterdam indien hij kans zou maken op een basisplaats bij Heren 1.

Van Eldonk kwam, net als Van Puffelen, uit voor de nationale jeugdteams. Van Puffelen debuteerde bij Rotterdam in de Hoofdklasse, maar komt sinds 2010 uit voor Bloemendaal.

‘We kennen beiden goed en hebben natuurlijk de afgelopen tijd hun ontwikkeling goed in de gaten gehouden’, zegt bestuurslid tophockey bij Rotterdam Daan Vismans. ‘Wij zijn ontzettend blij dat Berend en Diede bij Rotterdam terugkeren.’

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (7)

 1. Van Puffelen weg bij Bloemendaal wat zou daar de reden voor zijn? Met Bloemendaal speel je aankomend jaar voor de prijzen! Rotterdam zal daar nog wel even op moeten wachten

 2. Evert-Jan

  Heel zuur voor SCHC! Veel punten aan hem te danken dit seizoen en helaas maar een half jaar van deze doelman kunnen genieten.. Van Eldonk hoort natuurlijk gewoon bij een topclub en verwacht hem op korte termijn (na revalidatie) aan te zien sluiten bij Oranje.
  Wel zaak voor SCHC om snel met een goede vervanger te komen, want zoveel moois zwemt er niet rond in deze vijver… Ben benieuwd

 3. jan de wijkerslooth naar schc?

 4. Michiel broeders

  Overschatte keeper wat mij betreft

 5. Floppieenteun

  @Rien, denk dat van Puffelen gewoon weer terug wil naar Rotterdam om wat voor redenen dan ook. Is in 2010 gehaald door Bloemendaal en is daar de afgelopen 6 seizoenen nooit uitgegroeid tot een bepalende speler. Is vooral onder Garcia stil blijven staan in z’n ontwikkeling (ook mede door een blessure). Heeft incidenteel wel goede momenten gehad en zie zelf op een of andere manier wel de mogelijkheden van deze speler. Hopelijk voor hem lukt het bij Rotterdam wel. Evan uitgaand dat Schuurman en Jenniskens in de verdediging het beste tot hun recht komen hou je voor volgende seizoen maar twee middenvelders over, Vos en Hofman. Ben benieuwd hoe Bloemendaal dit op gaat lossen.

 6. Hoofdklasser

  @floppieenteun,

  Je geeft zelf het antwoord al waarom hij weg gaat.omdat hij onder García stil is blijven staan. Daarnaast zullen er wel wat belangrijkere spelers op zijn positie staan. Bij Rotterdam is er een angst van een leegloop hij kan daar zijjn positie veilig stellen, en nog een bekende van de club..
  Ben benieuwd wie Bloemendaal nu gaat kopen..

 7. Als je jaren gebruikt wordt om gaten te dichten die andere spelers continu al jaren bij Bloemendaal open laten,kan ik mij voorstellen dat je elders gaat spelen.
  HGC Bloemendaal gezien.
  Weinig veranderd bij bloemendaal.
  Het is vaak nog steeds hollen en vliegen.

  Succes Died bij Rotterdam!

Reageer