Billy Bakker: ‘Genoeg kansen gehad om feestje te verstoren’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Billy Bakker: ‘Genoeg kansen gehad om feestje te verstoren’

Amsterdam moet nog een seizoen wachten op de eerste landstitel sinds 2012. De ploeg van coach Graham Reid verloor in de derde en beslissende wedstrijd, die Amsterdam zaterdag nog had afgedwongen, met 3-1 van Kampong. De teleurstelling aan Amsterdamse kant was groot. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig in de finale van de play-offs om de landstitel.

“We hebben genoeg kansen gehad denk ik om het feestje hier te verstoren. Het is ons helaas niet gegund. Dat is jammer en daar baal je van”, zegt Amsterdam-aanvoerder Billy Bakker zittend in de dug-out.

Strafcorner liep niet

Met name het sterke wapen van Amsterdam, de strafcorner, liep niet. Zaterdag mocht de ploeg vijf keer aanleggen en zondag werden zeven corners toegekend. Geen enkele werd daarvan benut. Het had de derde wedstrijd een andere uitkomst kunnen geven.

Zuur was dat Kampong op voorsprong kwam uit de eerste strafcorner van Amsterdam. De Amsterdammers wachtten op een fluitje na, in hun ogen, een overtreding, maar die kwam niet. De Utrechtse ploeg was messcherp in de tegenaanval. Robbert Kemperman bereikte met een diagonale pass Bjorn Kellerman, die de bal in een keer doortikte naar Jasper Luijkx. Hij rondde koelbloedig af.

Kampong scoort 2-1

Amsterdam kwam vlak voor rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Mirco Pruyser. Na de pauze werden de Amsterdammers sterker. Het was echter Kampong dat scoorde. Sander de Wijn veroverde de bal op het middenveld en speelde Robbert Kemperman aan. De middenvelder maakte geen fout oog-in-oog met keeper Jan de Wijkerslooth en schoof de bal beheerst in het doel: 2-1.

In de slotfase zette Amsterdam nog aan voor een offensief. Hierdoor lag het veld open toen Bjorn Kellerman in de laatste minuut met een scoop van achteruit werd bediend. Het was voor de aanvaller een koud kunstje om de bal in het doel te tikken en de titel voor Kampong veilig te stellen.

Alles gegeven

“Kampong is een sterk team, heel degelijk”, zegt Bakker. “Ik denk dat 3-1 wel een beetje geflatteerd is. Je gaat gewoon alles of niets spelen met 2-1. En dan heb je een paar hele dubieuze calls met de videoref wat ik nog steeds niet kan begrijpen, maar ja. Het is klaar nu. Jammer. Wij hebben wel het gevoel dat iedereen alles heeft gegeven en er alles aan heeft gedaan om kampioen te worden.”

Net als een dag eerder prijst Bakker opnieuw de teamspirit van Amsterdam. “We mogen trots zijn hoe we als collectief hebben geopereerd de afgelopen twee weken in de play-offs. Dat is in het seizoen misschien wel eens minder geweest. Ik vind het mooi om te zien dat iedereen bij elkaar blijft op het moment dat het spannend wordt. We kunnen op elkaar bouwen. Dat is ook wel iets dat heel erg belangrijk is.”

Evaluatie op later tijdstip

Vooruitkijken wil Bakker niet. Eerst moet de teleurstelling van de verloren finale worden verwerkt. “Dat zie ik van de zomer wel weer. We moeten het nu even laten. Dat evalueren we later wel. Om nu te gaan wijzen heeft niet zo veel zin.”

Meer Kampong-Amsterdam:
Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Amsterdam
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Kampong en Amsterdam
Bekijk de foto’s van het duel tussen Kampong en Amsterdam-1
Bekijk de foto’s van het duel tussen Kampong en Amsterdam-2

Reageer