Billy Bakker: ‘Het was gewoon een kwestie van geduld’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Billy Bakker: ‘Het was gewoon een kwestie van geduld’

De verlenging was nog maar net begonnen of Billy Bakker besliste met een harde knal het tweede duel in de halve finales van de play-offs. Met zijn golden goal bezorgde de aanvoerder Amsterdam de 3-2 zege op Kampong. Zondag staan beide ploegen opnieuw in het Wagener Stadion tegenover elkaar om te strijden voor een plek in de finale.

‘Het voordeel ligt nu bij ons’, zegt Bakker omringd door jonge handtekeningenjagers. ‘Wij hebben het thuisvoordeel. Ik ben benieuwd.’

Achterstand

Net als afgelopen woensdag kwamen de Amsterdammers op achterstand, maar de ploeg had lering getrokken uit het eerste duel waarin met 4-2 werd verloren van Kampong. ‘We stonden toen 2-1 achter met nog twintig minuten en we hockeyden alsof we nog een halve minuut hadden. We waren toen veel te gehaast.’

‘Nu kom je 1-0 achter en heb je driekwart wedstrijd. Je bent alleen maar met die 1-1 bezig en dan zie je wel weer verder. Het is gewoon een kwestie van geduld. Uiteindelijk word je beloond en daar ben ik wel blij mee’, aldus Bakker.

Pruyser maakt gelijk

De gelijkmaker werd gemaakt uit een strafbal door Mirco Pruyser, die de eerste wedstrijd niet meedeed vanwege een schorsing. De spits was vlak voor tijd ook verantwoordelijk voor de 2-2, nadat Martijn Havenga Kampong opnieuw op voorsprong had gezet.

‘Je komt 2-1 achter en dan maak je terecht 2-2. En dan moet je wachten tot je de 3-2 maakt. Ik moet ook wel zeggen dat wij onze kwaliteiten hebben laten zien in die laatste fase. Dat we geduldig zijn geweest. We hebben het gewoon tactisch uitgespeeld.’

Overtal

Na de 1-2 van Havenga werd Robbert Kemperman van Kampong met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en in de slotfase van de reguliere speeltijd en in de eerste helft van de verlenging stonden de Utrechters zelfs met negen man toen aanvoerder Quirijn Caspers ook werd bestraft met geel.

‘Dan ben je eigenlijk verplicht om het af te maken’, zegt Bakker over de overtalsituatie. ‘Het is eigenlijk wachten tot je die goal mag maken. Toevallig schoot ik hem vandaag binnen. Naja, super’.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Kampong

Reageer