Bjorn Kellerman: ‘Evalueren en door naar volgende week zondag’

De EHL krijgt een nieuwe winnaar. Titelverdediger Kampong ging vrijdag in de KO16 van het Europese clubtoernooi onderuit tegen Rot Weiss Köln. De Duitsers waren in Eindhoven met 2-1 te sterk. Bjorn Kellerman hield een teleurstellend en frustrerend gevoel over aan het duel.

“Teleurstelling omdat je baalt van het verlies. Frustratie meer omdat we als team meer hadden kunnen leveren. Dat hebben we niet gedaan”, zegt Kellerman.

Goed gedaan

“Het slaat nergens op dat we dit uit handen hebben gegeven. Zeker de eerste 15 minuten waren we gewoon echt goed. De eerste minuten wilden we er staan en laten zien wat we konden. Dat hebben we goed gedaan”, gaat Kellerman verder.

Kampong begon goed aan de wedstrijd. De ploeg kreeg drie strafcorners op rij. Daarna kreeg Kellerman zelf een kans, maar hij lobte de bal over het Duitse doel. De Duitsers kwamen vervolgens meer in het spel. Na een paar speldenprikjes kwam Rot Weiss Köln op voorsprong en zes minuten later werd de marge verdubbeld.

Twee counters

“Het is killing dat je het in 15 minuten weggeeft”, baalt Kellerman. “Ze hebben denk ik vier kansen gehad, waarvan ze er twee scoren. Als ze echt veel beter waren, mag je je erbij neerleggen. Twee goede counters. Het is killing dat je daarop verliest.”

“We hebben de kansen gehad, waren sterker en hadden het achterin goed dichtstaan. In de tweede helft komen we goed terug, in het laatste kwart helemaal. Als je uit acht corners niet scoort dan verdien je ook niet om te winnen”, concludeert Kellerman.

Vizier op play-offs

Het verlies is zuur voor Kampong. De titelverdediger al in de eerste knock-outronde onderuit. Lang kan de ploeg niet stilstaan bij de uitschakeling. Volgende week staat de competitie weer op het programma en Kampong zit nog volop in de strijd om een plek in de play-offs.

“Nu is de volledige focus gericht om de play-offs te halen”, zegt Kellerman. “We spelen nu goed en vandaag ook. We moeten gewoon de koppen bij elkaar halen en focussen op komende zondag tegen Bloemendaal.”

Evalueren en door

“Dit is tophockey. Het hoort erbij. Je moet elke wedstrijd goed zijn. Als je dat niet doet, leg je eruit. Dat wisten we van tevoren. We kunnen niets meer veranderen. We moeten evalueren en gelijk doorgaan naar volgende week zondag.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Kampong en Rot Weiss Köln

Comments (1)

  1. Evalueren, Havenga loopt gewoon geen tackle back.

Reageer

Contact Us