Bjorn Kellerman: 'Iedereen die moest opstaan, is opgestaan' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bjorn Kellerman: ‘Iedereen die moest opstaan, is opgestaan’

Uitgestrekt op de rug lag Bjorn Kellerman na afloop op het veld van Bloemendaal. Dat het derde en beslissende duel energie Kampong had gekost, was wel duidelijk. Met zijn openingsdoelpunt had hij de Utrechters de weg naar de finale gewezen. Kampong won uiteindelijk met 2-0 op ’t Kopje.

“Heel blij en heel moe”, beschrijft Kellerman zijn gevoel na het bereiken van de finale. “Ja, super. Echt. Pfff, zwaar. Wederom gestreden tot de laatste seconde. Eindelijk belonen we onszelf door met 2-0 te winnen. Heel lekker. En we gaan echt door, we gaan echt doorpakken.”

Derde duel afgedwongen

Kampong dwong de derde en beslissende wedstrijd af door zaterdag het tweede duel met Bloemendaal in de slotminuut met 3-2 te winnen. “Het verlies van woensdag heeft ons motivatie gegeven om zaterdag goed te spelen”, zegt Kellerman.

“Woensdag was gewoon niet genoeg. Gisteren (zaterdag, red.) was heel goed en vandaag nog beter”, gaat Kellerman verder. “Ik vind het gewoon heel knap om na 24 uur een betere pot te spelen dan in de eerste en tweede play-offwedstrijd. Dat is een compliment voor het hele team.”

Onverzettelijk

Kampong toonde zich onverzettelijk. Sander de Wijn was nauwelijks te passeren en als Bloemendaal dan toch een gaatje vond of een strafcorner kreeg dan stond keeper David Harte op de goede plaats om de inzet onschadelijk te maken.

“Ze kwamen er niet doorheen. Ze hebben geen kans gehad”, zegt Kellerman. “David was goed, Sander was goed. Ik denk dat iedereen die op moest staan, opgestaan is en dat iedereen minimaal zeven heeft gespeeld. In zo’n pot cruciaal.”

Belangrijk

Kellerman zelf was ook van cruciaal belang voor zijn ploeg met de 0-1. Hij was het doeltreffende eindstation van een uitbraak nadat hij werd bediend door Constantijn Jonker. “Ik speel lekker. Ik voel me goed, voel me fijn. Gisteren een goal en vandaag weer een goal. Ik vind het leuk om belangrijk te zijn. Maar ik denk dat het vandaag en gisteren niet om het individu ging, maar voornamelijk echt om de teamprestatie. Daarom winnen we hem.”

De tijd om te herstellen is kort, want woensdag staat in Utrecht het eerste duel van de finale op het programma. Kampong ontvangt Rotterdam, dat ook drie duels nodig had om Amsterdam te verslaan.

Kampioenschap

“Leuk”, zegt Kellerman over het weerzien met club waarmee hij in 2013 de titel won. “Ik heb er drie jaar gespeeld, drie hele mooie jaren gehad. Landskampioen geworden. Mijn doel is om een keer met Kampong landskampioen te worden. Dat is sowieso de focus en daar gaan we ook voor.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Bloemendaal en Kampong

Bekijk de foto’s van het duel tussen Bloemendaal en Kampong

Reageer