Bjorn Kellerman: 'We gaan ervoor zorgen dat Pakistan morgen niet op voorsprong komt' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bjorn Kellerman: ‘We gaan ervoor zorgen dat Pakistan morgen niet op voorsprong komt’

 

Nederland speelde een gematigde wedstrijd tegen Pakistan. In het Wagener stadion kon Oranje niet verder komen dan een 4 – 4 gelijkspel. Bjorn Kellerman zorgde ervoor dat er met vlagen toch nog wat passie in het spel van Nederland was te vinden. Het doelpunt welke Nederland op voorsprong bracht, zorgde er niet voor dat Oranje verder kon uitlopen. 

Door het gelijkspel, zal Nederland morgen alle zeilen moeten bijzetten om toch nog een ticket af te dingen voor de Olympische Spelen in Tokyo. De wedstrijd, die eigenlijk nooit goed was maar wel spannend, zorgde ervoor Oranje morgen uit een ander vaatje moet gaan tappen. ‘Het was denk ik een mooie wedstrijd voor het publiek. Toch denk ik wel dat wij beter moeten presteren. Pakistan speelde goed en ik vond dat wij ook goed speelden. Helaas duurde het wel tot het vierde kwart dat wij echt het spel gingen maken’, aldus Kellerman.

Kellerman juicht nadat hij de 2 -1 in het tweede kwart maakt. Foto: Roel Ubels
Kellerman juicht nadat hij de 2 -1 in het tweede kwart maakt. Foto: Roel Ubels

Nederland leek in het begin passieloos. Weinig omschakelingen zorgde voor vuurwerk en Pakistan bleef in de wedstrijd zitten. Een aantal spelers leek de spanning niet aan te kunnen en de wil om te winnen te missen. ‘Ik denk dat we echt wel met passie spelen. We spelen voor 5.600 man, iedereen wil echt wel. Het ontbrak echt niet aan de passie. Ik vind alleen dat we gewoon niet aan onze afspraken houden’, legt Kellerman uit.

Pakistan is een hockeyland die de meeste toernooien in de geschiedenis op zijn naam heeft gezet. Het succesvolle land kampt afgelopen jaren toch met meerdere problemen. Aan de FIH Pro League wordt niet meegedaan en op WK’s komt het land vaak niet ver. Kellerman legt uit: ‘Pakistan is land met een mooie historie. Morgen moeten wij ervoor zorgen dat zij niet meer op voorsprong komen. Wij gaan het niet zo ver meer laten komen’.

Zie hier het wedstrijdverslag Nederland – Pakistan

Lees ook de reactie van Bob de Voogd

Door: Hans Hofstra

 

 

Reageer