Blake Govers naar Bloemendaal

De komende seizoenen speelt aanvaller Blake Govers bij Bloemendaal Heren 1. Het 19-jarige Australische toptalent komt na de Olympische Spelen naar het Kopje.Blake Govers Bloemendaal

Blake Govers wordt gezien als een van de grootste talenten in het internationale hockey. De FIH nomineerde hem voor Talent of the Year 2016. In 2015 speelde Blake Govers al in Europa, voor het Engelse Wimbledon. Hij werd kampioen met dit team en scoorde in de finale maar liefst vijf keer.

Bij het eerste grote toernooi waar Blake met het Australisch nationaal team aan meedeed, de Hockey World League in 2015 in België, werd hij topscorer met zeven goals. Ook werd hij uitgeroepen tot talent van het toernooi. Govers is het jongere broertje van Kieran Govers, die volgend jaar voor Den Bosch uitkomt.

Pepijn Post namens Bloemendaal: ‘Het is geweldig Blake volgend jaar bij Bloemendaal te hebben. Jamie Dwyer tipte ons al twee jaar geleden over hem; we hebben hem een tijdje gevolgd en zijn er van overtuigd dat hij een mooie aanvulling is op ons team.’

Govers: ‘Bloemendaal is de club die ik in mijn jeugd enthousiast volgde. De vele kampioenschappen met onder andere Jamie Dwyer in de gelederen, herinner ik me nog. Ik kijk uit naar mooie jaren in Nederland.’

Post legt verder uit: ‘Blake heeft zich voor meerdere seizoenen gecommitteerd aan Bloemendaal, maar we beseffen dat het ieder jaar een uitdaging wordt om Australische internationals voldoende beschikbaar te hebben. We zullen hier flexibel mee om moeten gaan.’

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (19)

 1. Mooie aanwinst voor het team!

  Ik ben benieuwd of er nog een wereld strafcorner specialist aan het team wordt toegevoegd…

 2. Dit is toch geen nieuws meer voor hockeyend Nederland?

  Heb ik hier twee weken geleden al medegedeeld maar werd helaas door ‘Rien’ in twijfel getrokken.

 3. Hee Peter, had niet verwacht dat het zou gebeuren ivm wk-21. Maar alle lof voor Bloemendaal sterk ingekocht. Daarnaast beschikt Blake over een goede corner!

  Groetjes Rien

 4. Dit lijkt me een hele goede versterking voor bloemendaal. Goede speler en leuk om te zien spelen!

  Ben wel bang dat komst van Van den Heuvel met nieuwe impulsen als deze, ten koste gaat van de dames. Die staan er niet fraai voor, hebben en nog een coach en nog geen versterkingen.

  Bloemendaal kiest duidelijk voor nieuwe successen met de Heren komende jaren.

 5. Op naar nieuwe financiële malaise. Zoals ik vorig jaar al zei…Ford en Mir voor een jaartje gehaald uit paniek. Nu met Fuchs en Govers 2 toppers, met Brinkman en Bovendeert natuurlijk een hele goede voorhoede. Ze zullen centraal achterin nog een internationale topper erbij kopen, kapen nog wat jeugd weg hier en daar en zijn weer klaar voor grote prijzen.

 6. @Rien: Was ook een hele logische gedachte hoor en ben ook benieuwd hoe hij dat gaan managen/participeren aan Wk u21!

 7. Is de corner van Govers goed genoeg? Bloemendaal heeft een echte topper nodig om te concureren met Amsterdam (Reid-Ross), OZ (vd Weerden), HGC (Peilat), etc.

  Nu is de corner van Schaerweijde beter dan die van Bloemendaal.

  Bloemendaal heeft nu al beste verdediging van de competitie, met overall een zeer jong team.

 8. hoofdklasser

  Ik zit eigenlijk te wachten op de reactie van Floppieenteun…

 9. Bloemendaal = koopclub pur sang!! hoeveel korte termijn aankopen hebben we al niet voorbij zien komen daar bij Bloemendaal…tjonge jonge, weinig structureel daar. Beetje onrustig vanwege tijdje zonder titel en met van den heuvel weet je zeker dat er een titel gekocht gaat worden. die koopt het liefst elf internationals bij elkaar….zou je denken dat er nog een Paki meekomt vanuit OZ…..

 10. Floppieenteun

  Bloemendaal is goed bezig. Fuchs en Govers zijn topaankopen en v/d Heuvel is een van de betere coaches die je kunt krijgen. Met Bovendeert, Brinkman, Aarts, Fuchs en Govers heb je volgend jaar een droomaanval. Ervan uitgaand dat Schuurman en Jenniskens in de verdediging het beste tot hun recht komen (samen met Jolie) heeft het middenveld naar mijn idee nog versterking nodig. Naast Vos, Hofman en van Puffelen heb je nog een evaren (creatieve) international nodig. Een speler van het type Fuerste, Child en Ockenden. Ben het met @Henk eens dat er centraal achterin ook nog een ervaren international bij moet komen. Knowles zou een goede zijn (naast Swann, die ik zeker zie terugkeren). Dit zou zeker ook goed zijn voor de ontwikkeling van toptalenten als een Aarts, Molenaar en J. Brinkman. Minpunt is dat een echte topcorner ontbreekt. Goed om te zien dat Bloemendaal zo ambitieus bezig is. Nieuwe prijzen zitten er met dit beleid aan te komen.

 11. Floppieenteun

  Herstel. Met Blake Govers heeft Bloemendaal volgend seizoen natuurlijk een topcorner in huis. Ook een mooie variant mogelijk met Schuurman, J. Brinkman en Jolie. Hoop dat z’n corner volgend seizoen dezelfde effectiviteit heeft als die van: Ciriello, v/d Weerden, Reid-Ross, Peilat, Jackson en Boon.

 12. @Floppieenteun, Dank je wel :)!

 13. @FloppieenTeun. Je leeft in zo’n heerlijke oranje wereld. Mooi zo’n fan. Als het aan jou ligt speel je met 6 internationale toppers naast alles wat je al hebt. Ja dan wordt je wel kampioen. Kan vdHeuvel heel goed namelijk, kampioen worden met de allersterkste selecties. De vorige keer leverde dat financiële malaise op en nu weer op termijn. Want dat geld van die rijke meneer in ruil voor een paar jaar weer geen lichtmasten is natuurlijk een beetje vreemd. Er komt vast nog een Australiër die midden en achter uit de voeten kan (Swann, Knowles of Kavanagh) maar er zal ook wat goed en jong spul gaan weglopen. bereid je daar ook maar alvast op voor.

 14. Floppieenteun

  :-). Klopt, heb een oranje bril op. Bloemendaal is m’n club en zal dat altijd blijven. Zie echt het liefste eigen jeugd naar heren1 doorstromen. Alleen als er de druk is om elk jaar kampioen te worden en de EHL te winnen (en die is er bij Bloemendaal)is dat niet realistisch. Je zal een goede mix moeten hebben van nationale toppers, internationale toppers en toptalent. Denk dat Bloemendaal naast het aantrekken van naar mijn idee 3 a 4 buitenlandse internationals (twee hebben ze er inmiddels al) ook werk moet maken van het investeren in de Nederlandse kern (toptalent). Oranje Rood doet dat goed met het aantrekken van Blaak, Rijkers en van Baal. Ook Kampong doet dat goed met de contractverlenging van Kemperman en de Wijn.

 15. @floppieenteun – hoe komt in godsnaam de jeugd er dan in? De eigen jeugd van Bloemendaal zelf dus?

 16. Floppieenteun

  @Rick, door gewoon goed genoeg te zijn. Zie bijvoorbeeld een Rik van Kan. Van de laatste lichtingen A1 zijn er maar weinig spelers die echt hebben kunnen aansluiten bij de selectie van Heren1. Laat staan al snel een belangrijke rol hebben kunnen spelen. Bij de andere topclubs is dit niet anders. De spelers die snel een belangrijke rol kunnen gaan spelen zijn vaak de toptalenten die al eerder bij andere clubs zijn weggehaald.

 17. Floppieenteun

  Mijn Bloemendaal selectie voor volgend seizoen. Haalbaar en een selectie waarmee je alle prijzen kunt winnen.

  Stockmann
  Hird

  Jolie
  Schuurman
  Jenniskens
  J. Brinkman
  Aankoop: Knowles, Kavanagh, Swann, Mehmood

  Vos
  van Puffelen
  Hofman
  Molenaar
  Aankoop: Fuerste, Hauke, Ockenden, Child

  T. Brinkman
  Fuchs
  Govers
  Aarts
  Bovendeert

  Coach: v/d Heuvel

  Ik ga ervan uit de Ford en Mir Bel (prima speler trouwens) volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de selectie. De overige plekken in de selectie zou ik toewijzen aan de (voormalige) topspelers van Al en/of het tweede elftal.

 18. Hoofdklasser

  @floppieenteun

  Heerlijk je ambities!! Volgens mij zei je vorig jaar ook dat Bloemendaal landskampioen zou worden, eerst zien dan geloven, en wat betreft jeugd het kan allemaal kijk hoeveel jeugd er bij SCHC h1 speelt!! Volgens mij drie kwart van het team. Het zelfde geld voor andere clubs, jammer dat al die plekken met buitenlanders moeten worden ingevuld. Zou toch leuk zijn als je dan al als koopclub overkomt dat je dan in ieder geval Nederlandse spelers haalt, zo kan je ook je jeugd versterken en aansterken

 19. @Floppieenteun

  Hoe kan je in hemelsnaam als jeugdspeler beter zijn dan de aangekochte wereldtoppers?, en zo doorstromen.

Reageer

Contact Us