Bloemendaal hoopt binnenkort versterking te kunnen presenteren

Bloemendaal hoopt op korte termijn nog een versterking te kunnen aankondigen. Dat zegt Commissaris Tophockey Pepijn Post op de website van de club.

De Duitser Florian Fuchs en Australiër Blake Govers zijn al aangetrokken en volgend seizoen staat de selectie onder leiding van een oude bekende, Michel van den Heuvel, momenteel coach van Oranje Zwart.

Gooi naar kampioenschap

‘Het is elk jaar weer een puzzel om een goede selectie bij elkaar te krijgen. We verwachten op korte termijn nog een versterking te kunnen aankondigen, zodat we volgend seizoen weer een goed team bij elkaar hebben dat een gooi naar het kampioenschap zal doen’, aldus Post.

Maandag werd bekend dat Pelle Vos aan het einde van het seizoen vertrekt naar HGC. Ook Diede van Puffelen keert Bloemendaal de rug toe, hij gaat naar Rotterdam. Daarnaast komen Floris Molenaar, Russell Ford, Andres Mir en Dominic Hird niet terug na de zomer.

In gesprek

‘Met Thomas (van Doorn, red.) en Jord (Breekmans, red.) zijn we in gesprek over hun toekomst. Feiko Kienholz, al jaren actief als keeperstrainer, zal de tweede goalie worden van Heren 1’, zegt Post.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (16)

 1. Michael Körper?

 2. Floppieenteun

  Wil je volgend seizoen voor het landskampioenschap gaan dan moet je nog minimaal twee absolute toppers halen. Een topteam is namelijk ook in de breedte ijzersterk en moet eventuele blessures kunnen opvangen. Goede opties zijn: Fuerste, Hauke, Ockenden, Gougnard, Swann, Kavanagh, Knowles en Child. Kan je Nederlandse spelers van dit kaliber halen dan zou ik daar altijd voor kiezen. Verder heeft Bloemendaal met Govers een hele goede corner. Daarnaast hebben ze Brinkman, Schuurman en Jolie voor de variant.

 3. Bravo Bloemedaal

  Koop lekker verder en kijk naar hoe ver Louis van Gaal het heeft gebracht met zijn dure aankopen

 4. @Floppieenteun

  Toch jammer dat al die Nederlandse spelers vertrekken, zegt toch wel iets..

 5. Tja Michel wil wel een team kopen en niet zelf maken.

 6. Alleen Michel? Volgens mijn ligt dit ook altijd een beetje in de lijn van Bloemendaal..

 7. Inderdaad, dit is al jaren beleid van Bloemendaal, kopen, kopen en kopen, todat je weer een keertje kampioen wordt. Ik word ook altijd heel erg moet van dat gewauwel van Floppieneteun…die noemt gewoon een rijtje met de beste spelers van de wereld die Bl’daal zou moeten halen, ja duhhhhh…, maar goed, het is wel typisch de strategie van Michel van den Heuvel, zoveel mogelijk kwaliteit binnen hengelen en vervolgens de pot zoveel mogelijk dichtgooien en counteren naar de titel met een steengoede corner. het is allemaal niet zo moeilijk….

 8. @karetlje

  Toch blijf ik het wel grappig vinden wat hij allemaal zegt. Moet je toch eens voorstellen als Flopieenteun de voorzitter is van Bloemendaal haha

 9. Blijft de vraag, waar speelt Molenaar volgend jaar? Was een groot talent, toch? Jammer dat een doorbraak uitblijft.

 10. Molenaar werd binnengehaald als een groot talent, heeft naar mijn mening nooit echt zijn kwaliteiten kunnen tonen.
  Heeft ook geen kans gekregen onder Garcia, waar Bloemendaal Andres Mir haalde ipv van hem. Laurence ziet ook niet veel in hem, dat hij minuten moet maken in het tweede zegt genoeg.

  Molenaar zal volgend seizoen ergens in het Bos hockeyen bij Hurley of Pinoke op rechts of links achter.

 11. hockeyfan

  Vraag is kun je meedraaien in de top 4 en meer vertrouwen op eigen jeugdopleiding…

  blijft een slecht signaal richting de eigen jeugd, slechts in een uitzonderlijk geval zie je dat we in staat zijn om dee talenten door te laten stromen.

  Dit terwijl clubs als Bloemendaal wel jeugd talenten van andere verenigingen aantrekken. de realiteit is dat ze enkele jaren later weer kunnen vertrekken of genoegen moeten nemen met een plaats in een lager elftal. Gat tussen top heren en jeugd is blijkbaar te groot.

  uit de reacties van andere lijkt het erop dat vd Heuvel helemaal geen interesse heeft in eigen talenten opleiden en begeleiden. wil gewoon snel scoren…..

  Interessant om te zien hoe ze het gaan klaarspelen bij de Dames en Topjeugd Meisjes lijn. Opvolger Nolte is nog niet bekend en ze gaan play outs spelen. Hoe groot is het risico dat ze straks een leegloop zien, en zijn ze dan in staat om vanuit D2 en topjeugd een representatief team op te stellen….

  Werk aan de winkel lijkt mij voor het bestuur om de brug tussen jeugd en D1/H1 beter te bewaken en te begeleiden, of ze moeten diepe zakken hebben om gewoon een team bij elkaar te kopen.

 12. Dan hoop ik persoonlijk op Hurley voor hem. Beter team, realistischer zelfbeeld en een ploeg in opbouw, waar de komende jaren veel mogelijk is. Pinoke toch niet in staat gebleken het imago van ‘grote mond, kleine daden’ van zich af te schudden. Daarnaast, Streeder ook niet de juiste man op de juiste plek.

 13. Floppieenteun

  Ben het met bepaalde bovenstaande kritiek wel eens. Als het elk jaar een puzzel is om een goede selectie bij elkaar te krijgen kan er iets beter. Om een lang verhaal kort te maken. Je wordt kampioen met de beste mix Nederlandse internationals, talenten van jong-oranje en buitenlandse toppers. Als ik de term clubspelers lees heb ik m´n twijfels. Nadeel van buitenlandse toppers is dat ze vaak na een aantal seizoenen vertrekken, wat de continuïteit niet ten goede komt. Vooral investeren dus in Nederlandse internationals en talent van jong-oranje om niet elk jaar weer opnieuw te moeten beginnen. De laatste 6 jaar zijn er slechts twee Nederlandse internationals gehaald: Hofman en Brinkman. Van de talenten is er de laatste jaren (Schuurman en Bovendeert niet meegerekend) niemand echt doorgebroken. Daar ligt het probleem bij Bloemendaal. Wat niet wil zeggen dat ze geen uitstekende selectie hebben. Om titelfavoriet te zijn moet er wel nog wat meer gebeuren. Heb er wel vertrouwen in dat v/d Heuvel de komende jaren de juiste beslissingen gaat nemen en Bloemendaal uiteindelijk kampioen gaat maken. Een kwestie van tijd naar mijn mening.

 14. @hockeyfan

  Waarom is dit een probleem dan? Als ambitieuze jeugdspelers Bloemendaal (of andere “koopclubs”) kunnen gebruiken als springplank naar een degelijke OVKer of HKer, is dat alleen maar een voordeel voor hun ontwikkeling lijkt mij.

 15. Die jeugdspelers, (talenten) krijgen geen speelminuten omdat toppers worden binnengehaald. Daarom zullen ongetwijfeld nu een aantal ook bij Bloemendaal vertrekken. Zonder speelminuten geen ontwikkeling lijkt mij.

 16. Realiteit

  Een opleidingssysteem zoals Den Bosch bij de dames heeft, is helaas lastig bij de heren.

Reageer

Contact Us