Bloemendaal mag zondag op herhaling tegen Kampong

Bloemendaal flikte een mooi kunstje zaterdag. De Mussen kwamen in de tweede wedstrijd tegen Kampong in de halve finale van de play-offs binnen zes minuten 2-0 achter. Dankzij een knap staaltje veerkracht wonnen de bezoekers met 2-3 in de verlenging door een golden goal van Tim Jenniskens.

Kampong Bloemendaal heren MdW (19)

De Utrechters liepen vroeg uit door twee typische Kampong-doelpunten: een strafcorner van Loick Luypaert en een backhandschot van Robbert Kemperman. Met deze voorsprong op zak leek het even een makkelijke middag te worden voor de gastheren. De Mussen toonden doorzettingsvermogen en groeiden in de wedstrijd. De Noord-Hollanders verdienden een strafcorner, maar met topschutter Tom Boon aan de kant liep deze op niks uit. De aansluitingstreffer kwam toch. Joep van der Loo rondde vijf minuten voor rust met een enkelhandige backhand mooi af.

Na de pauze verdiende Bloemendaal opnieuw een korte hoekslag en bewees de Belg Boon, dit keer wel binnen de lijnen, zijn waarde door deze binnen te schieten. De resterende minuten ging het spel op en neer met aan beide kanten mogelijkheden op de derde treffer. De druk werd opgevoerd en het thuispubliek en de meegereisde Bloomigans jutten de spelers op met gezang. Dit resulteerde ook in wat akkefietjes. Thierry Brinkman kreeg het aan de stok met Simon Gougnard en Jenniskens en Sjoerd de Wert moesten tegelijk plaatsnemen op de strafbank.

Goals vielen niet meer, dus werd er verlengd aan de Laan van Maarschalkerweerd. In deze voortzetting hadden de blauwhemden de grootste mogelijkheden, maar ging Bloemendaal met de winst aan de haal. Jenniskens tipte een harde voorzet van Wouter Jolie, zoals hij die wedstrijd al vaker gaf, achter keeper David Harte en kroonde zich tot matchwinnaar. Morgen, zondag, wordt de derde en beslissende wedstrijd gespeeld.

Reageer

Contact Us