Bloemendaal verslaat HGC na shoot-outs en blijft in de hoofdklasse

Er was een derde wedstrijd met shoot-outs voor nodig, maar de dames van Bloemendaal hebben zich zondag verzekerd van een plekje in de hoofdklasse voor volgend seizoen. Op eerste pinksterdag klaarden de Mussen het klusje, dat ze een dag eerder nog niet konden afmaken. HGC werd in de Roggewoning verslagen.

BLOEMENDAAL-Dames I-HOOFDKLASSE

De Noord-Hollanders lieten in de openingsfase beter spel zien dan een dag eerder, toen de oranje formatie nauwelijks voor gevaar kon zorgen tegen HGC. Dit resulteerde al aan het begin van de wedstrijd in kansen voor Bloemendaal, waaruit Barabara Goeman Borgesius de 0-1 aantekende.

In de tweede helft besefte HGC de inzet: een competitiedeelname op het hoogste niveau. De Gazellen drongen nadrukkelijker aan, wat uitmondde in een aantal corners. Fay van der Elst tipte één van deze korte hoekslagen binnen: 1-1. Hierna kwamen de ploegen niet meer tot scoren in de reguliere speeltijd, dus brak de verlenging, met golden-goal-principe, aan. Ook hier bleven de doelpunten achterwege.

Dit betekende dat shoot-outs onvermijdelijk waren. In de eerste serie vonden beide ploegen twee keer het net. De vier volgende shoot-outs gingen allemaal raak. Annemieke Schildmeijer mocht naar aanleiding van de achtste Bloemendaalse poging een strafbal nemen die zij verzilverde. Vervolgens miste Van der Elst voor HGC.

Bloemendaal speelt volgend jaar weer hoofdklasse en HGC blijft in de overgangsklasse.

Comments (1)

  1. hockeyfan

    Wat een prachtige thriller was dat zondag!!
    Op en top spannend en een visite kaartje voor het hockey. Bloemendaal was de betere ploeg en verdienen het om door te gaan in de hoofdklasse. Weet zeker dat ze komend jaar weer een stap gaan maken. HGC heeft geknokt maar die gaan er zeker komen!

Reageer