Bloemendaal versterkt zich met Xavi Lleonart en Tim Swaen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bloemendaal versterkt zich met Xavi Lleonart en Tim Swaen

Bloemendaal heeft zich geroerd op de transfermarkt. Voor komend seizoen heeft de ploeg zich versterkt met Xavi Lleonart Blaco (foto, red.) en Tim Swaen.

De 26-jarige Lleonart Blanco speelt op dit moment voor Real Club de Polo, dat afgelopen weekend in de KO8 van de EHL werd uitgeschakeld door Rot Weiss Köln. De aanvaller kwam meer dan 130 maal uit voor Spanje en nam deel aan twee Olympische Spelen.

Strafcornerspecialist

Swaen komt over van Tilburg. De 25-jarige verdediger is strafcornerspecialist bij de promovendus en was dit seizoen al tienmaal succesvol.

“Xavi Lleonart Blanco is een snelle, felle aanvaller met een enorme drive naar voren. Met het vertrek van onze Australische vrienden is het goed om dat weer toe te voegen. Tim Swaen is een stabiele versterking en heeft een sterke corner, we zijn blij dat hij deze stap maakt”, zegt Floris Jan Bovelander, commissaris Tophockey Heren 1.

Beale en Govers terug naar Australië

Tegenover de komst van Lleonart Blanco en Swaen staat het vertrek van de Australiërs Daniel Beale en Blake Govers. Het duo keert terug naar Australië in verband met verplichtingen met het nationale team.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (9)

 1. Lees ik dit goed?

  Lees ik dit goed..? Swaen naar Bloemendaal?

 2. Teleurstelling…

  Wat voor aankopen zijn dit? Dit is middelmaat ten top… Had Bloemendaal zich beter in kunnen zetten voor Terrence Pieters.

  Las ook op Hockey.nl dat Van Doren bijna naar Bloemendaal was gekomen, dat is een wereldtopper. Deze spelers brengen niets.

 3. Floppieenteun

  Heb ook een beetje m’n twijfels. Hoop natuurlijk dat ik ernaast zit. Bloemendaal heeft momenteel geen topcorner (ook die van Govers is dat niet). De corner van Swaen is die naar mijn idee ook (nog) niet. Geen duidelijk betere corner dan Schuurman, Brinkman en Jolie. Moet dan wel een hele goede hockeyer (lees versterking voor de verdediging) zijn om deze aankoop te rechtvaardigen. Vraag me af of de corner van Swaen zich volgend seizoen kan meten met: v/d Weerden en Reid-Ross. Dat niveau moet je als Bloemendaal eigenlijk wel hebben. Misschien is Swaen gehaald als extra corner? En wordt de echte topcorner nog gehaald? En dan Swaen i.p.v. de Groot? Xavi Lleonart lijkt me een goede aankoop. Inderdaad een felle en snelle aanvaller. Kan een mooie combi vormen met Fuchs. De voorhoede ziet er volgend jaar met: Brinkmann, Bovendeert, Fuchs, Lleonart en Aarts prima uit. Pieters is inderdaad een talentvolle speler, net als bv. Croon en Hiebendaal. Vind Warmerdam van Pinoke ook veel talent hebben. van Doren wilde zelf (nog) niet naar Bloemendaal. Jammer want dat is inderdaad een super toptalent. Over Christopher Ruhr zullen we het maar niet hebben :-).

 4. De dodelijke driehoek heuvel-geld-angst speelt weer eens op. Ze zullen blij zijn dat ze van die Govert af zijn. Samen met Boon de miskopen van de eeuw ( nou ok, Singh was dat). Dat Beale weggaat doet wat meer pijn. Swaen heeft wel degelijk een goede corner en echt 3 klasse beter dan Schuurman. Gaan ze plezier van hebben. Hockeyend kan het nog wel wat beter bij hem. Die Spanjaard is een feest om naar te kijken. Past perfect bij het counterhockey van Bloemendaal en is echt heel erg goed. Inmiddels heeft Bloemendaal al met alle talenten van Nederland om tafel gezeten dus Pieters etc volgen ook nog.

 5. Ik ben benieuwd of Swaen het niveau aan kan. Die Spanjaard is wel een directe versterking voor het elftal. Bloemendaal is inderdaad bezig op de achtergrond met wat jeugdige internationals!

 6. Floppieenteun

  @Henk, Govers laat inderdaad te vaak te weinig zien. Valt me op dat hij in de topwedstrijden beter speelt. Zie bv. HGC uit. Als het er echt om gaat staat hij er vaak wel. Z’n corner is goed, alleen niet te vergelijken met: Peillat, v/d Weerden, Reid-Ross etc.. Singh is een hele goede speler. Bijna iedereen bij Bloemendaal stond ook achter de aankoop. Singh kon alleen niet aarden bij Bloemendaal. Achteraf gezien dus een miskoop. Zoiets kan altijd gebeuren. Vind Boon zeker geen miskoop. Een van de beste corners en afmakers die ik ooit bij Bloemendaal heb gezien. Boon is alleen geen voorhoedespeler a la Brouwer en/of Fuchs die zelf op snelheid iets kunnen creëren. Kan me nog herinneren dat Boon veel samen speelde met Bovendeert. Die combi werkte niet optimaal omdat Bovendeert een vergelijkbaar type speler is. Zet je Boon naast Fuchs dan heb je een heel ander verhaal. Beale is inderdaad een goede speler. Aanwinst voor Bloemendaal. Vind trouwens bv. Gougnard en Swann wel betere spelers. Bloemendaal heeft momenteel 6 verdedigers: Jolie, Jenniskens, Stockbroekx, de Groot, Martens en J. Brinkman. Schuurman reken ik even niet mee als verdediger. Als ik naar dat lijstje kijk denk ik dat Swaen gehaald is als vervanger van Martens of de Groot. Bloemendaal heeft ook maar 18 spelers op de mogelijke lijst van 20 spelers staan. Zou zomaar kunnen dat Swaen en bv. van Dijk (A jeugd) volgend seizoen de nummers 19 en 20 zijn. Geloof in ieder geval niet dat Swaen is gehaald als vervanger voor Beale. Xavi Lleonart ken ik niet goed genoeg. Fel en snel, vraag me af of dat voldoende is. Moet ook wel (technisch gezien) een hele goede hockeyer zijn. En eentje met een groot scorend vermogen. Trouwens in m’n vorige bericht v/d Drift vergeten als voorhoedespeler voor komend seizoen. Ontwikkelt zich naar mijn idee ook prima. Als Bloemendaal inderdaad met alle talenten om de tafel heeft gezeten. Waarom happen ze dan niet een keer toe? Na het vertrek van Beale kan zeker het toch al in de breedte niet sterke middenveld wel wat topspelers gebruiken. Dohmen zou een hele goede zijn. Blijf het verder jammer vinden dat de eigen jeugdopleiding (afgezien van Brinkman en v/d Drift) niet meer absolute toptalenten produceert. Toch eigenlijk wel het mooiste.

 7. Floppieenteun

  @Henk, @Speedy, graag wat meer info. Met welke spelers hebben ze volgens jullie gesproken? En welke spelers zitten er dus nog aan te komen?

 8. Boon miskoop van de eeuw?

  2014/2015 – 33 goals
  2013/2014 – 23 goals

 9. Miskoop tov verwachtingen. Niks gewonnen in die jaren en nooit een corner binnengeduwd als het moest. En de eeuw is nog jong he..

Reageer