Boaz Janssen: ‘Elke week kijken waar onze kansen liggen’

De dames van Huizen sloegen zondag hun tweede jaar in de Hoofdklasse af met een nederlaag tegen landskampioen Den Bosch (1-3). Het was een ongelijke strijd, maar door de vechtlust van Huizen en een minder scherp Den Bosch duurde het lang voordat de wedstrijd werd beslist. Het was voor Huizen een nederlaag met perspectief.

“Ik kan vooral leven met de manier waarop we gespeeld hebben: de vechtlust en de discipline. We moeten elke week kijken waar onze kansen liggen en wat we vooral niet moeten doen”, legt Huizen-coach Boaz Janssen uit.

Handhaven

Huizen verlengde afgelopen seizoen haar verblijf in de Hoofdklasse na winst in de play-outs tegen HGC. Ook dit jaar zal de ploeg in het rechterrijtje bivakkeren. En opnieuw is handhaving de doelstelling.

“We hebben voor onszelf de uitdaging neergelegd om dat rechtstreeks te doen”, zegt Janssen. “Alleen heb je dat niet helemaal in eigen hand, omdat je ook te maken hebt met andere teams die zich versterken. Het is dus niet gezegd dat wij drie ploegen onder ons houden. Aan de andere kant denk ik dat het wat beter is balans is dan vorig jaar. We hebben ons ook wel ten doel gesteld om meer mee te hockeyen en de tegenstanders meer pijn te doen.”

Mini-competitie met conurrentie

Dat pijnigen moet met name gebeuren in de confrontaties met de onderlinge concurrenten Bloemendaal, Groningen en promovendus Pinoké. “In principe spelen wij met die drie teams een mini-competitie. Het hangt ook af hoe de middenmoters hun zaakjes op orde hebben. Vorig jaar bleef Kampong lang bij ons in de buurt. Wellicht dat je dit jaar er nog een ploeg in kan betrekken.”

“De winnaar van de mini-competitie blijft erin, de verliezer gaat eruit en de andere twee spelen play-offs. Dus de beste zaken kun je daar doen en dan moeten we in de andere potjes bonuspunten halen”, zegt Janssen.

Den Bosch te sterk

Maar die bonuspunten zaten er niet in tegen Den Bosch. De landskampioen opende al na twee minuten de score. Lieke Hulsen rondde een voorzet doeltreffend af. Na een eerste kwart waarin Huizen in de greep zat bij Den Bosch en veel balverlies leed, beet de ploeg in het tweede kwart beter van zich af.

Pas in het derde kwart verdubbelde Den Bosch de score. Het was bijna een kopie van het eerste doelpunt. Lidewij Welten tikte de bal van dichtbij binnen. Op dat moment stond Huizen in ondertal na een gele kaart voor Mascha Heemskerk, die even daarvoor al was bestraft met groen.

Groen en geel

“We krijgen hem voor het wegspelen van een bal, maar die bal gaat omhoog dus zij is al in die beweging. In het fluitsignaal speelt ze hem weg. Krijgen we groen voor”, analyseert Janssen de kaarten.

“Vervolgens was ze (de scheidsrechter, red.) met haar hand aan het wapperen en de tijd was ongeveer voorbij. Dus wij denken: ze (Heemskerk, red.) mag er weer in. Dan bedoelt ze blijkbaar iets anders en staan we met een man minder. Dat is wel de 0-2.”

Onrecht

Een geval van ‘onrecht’ waar het team volgens Janssen ook zelf iets aan kan doen. “Dat kan je dus creëren door gewoon zelf assertiever te gaan spelen. Dat zie je gaandeweg die tweede helft gebeuren. We stoppen er meer lef in en dan gaan we ook wat meer ballen meekrijgen.”

Toch lukte het Huizen niet om de achterstand te verkleinen. In het vierde kwart soleerde Welten naar de 0-3, waarna Kaya Lücker in de slotfase het harde werken van Huizen beloont door een strafcorner binnen te tippen.

Tegendoelpunten

“Die derde goal is echt gewoon haar klasse”, zegt Janssen. “Ik vind wel dat we daar wel iets meer hadden mogen brengen, maar je ziet ook dat ze op het juiste moment versneld. Misschien moet je dan een overtreding maken. Daar zijn we nog net iets te lief voor.”

“Bij die eerste goal kunnen we onszelf iets verwijten. Ook daar zijn we gewoon te lief in de cirkel, te weinig assertief. Daar hebben we het over gehad en de tweede helft doen we dat een stuk beter. Dat tweede doelpunt, met een man meer, vind ik niet gek dat ie valt.”

Reageer

Contact Us