Bob de Voogd: 'Je krijgt zoveel energie van het publiek' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bob de Voogd: ‘Je krijgt zoveel energie van het publiek’

De adrenaline spoot nog net niet uit zijn oren, maar het scheelde niet veel zegt Bob de Voogd na afloop van het gewonnen duel van Oranje-Rood tegen Amsterdam (3-2) in de KO16 van de EHL. “Je krijgt zoveel energie van het publiek. Nu voelt alles nog lekker fris, maar dadelijk als we op ons bed liggen, zullen de beentjes wel stram zijn.”

Oranje-Rood kwam op eigen veld in het eerste kwart op achterstand. Twee treffers binnen een minuut van Agustin Mazzilli bogen nog voor rust de achterstand om in een voorsprong.

Kantelen

“Na het eerste kwart stonden we er niet zo heel goed voor”, analyseert De Voogd. “We hebben denk ik twintig procent balbezit gehad en bijna geen bal aangeraakt op hun helft. Het is toch knap dat we het op hebben kunnen pakken met elkaar en voor de rust terugkomen. Vanaf dat moment voelden we ons sterk.”

Na rust liep Oranje-Rood uit naar 3-1. Mink van der Weerden bleek opnieuw van grote waarde door op een belangrijk moment een strafcorner binnen te pushen.

Snel oppakken

“Op een gegeven moment kijken de jongens die al jaren bij elkaar zitten elkaar aan. Dan komt er een gevoel naar boven van: waar zijn we nu mee bezig? Nu moeten we gewoon weer hockeyen. En dan pakken we het gewoon snel op.”

De Voogd vertelt verder: “Dat is knap om te zien. Zeker tegen Amsterdam, dat van één van de sterkste teams zijn van de 16 die hier zijn. Dat we in staat zijn het duel te kantelen en na rust eigenlijk weer de overhand te krijgen. En die 3-1 te maken, wat toch echt wel een belangrijke was op dat moment. Uiteindelijk is het net genoeg gebleken.”

Amsterdam op jacht naar gelijkmaker

Een rake corner van Justin Reid-Ross bracht Amsterdam snel weer terug in de wedstrijd. Daarna kregen de Amsterdammers nog twee corners, maar doelman Pirmin Blaak liet zich niet meer verschalken. Een vrije schotkans liet Billy Bakker onbenut.

“Op het einde was het echt nog met samengeknepen billen”, zegt De Voogd. “Met nog een gele kaart voor Joep (de Mol, red.), dan wordt het echt zwaar. Zij zetten natuurlijk wel aan, maar gelukkig zijn we daar doorheen gekomen. Wij gaan door nu en daar draait het om. Hoe maakt op een gegeven moment ook niet meer uit. We staan er maandag weer en dat is mooi.”

Verdiende winst

“We hebben na de 1-0 achterstand hard gestreden met z’n allen”, gaat De Voogd verder, “en ik denk uiteindelijk verdiend gewonnen. We mogen nu even blij zijn. Morgen gaan we ons weer focussen en goed verzorgen voor maandag. Dan staat er een mooie wedstrijd voor de deur.”

Tegenstander van Oranje-Rood in de KO8 is Atletic Terrassa. De nummer vier van vorig seizoen versloeg het Ierse Lisnagarvey HC met 4-1. “Ik heb voor onze wedstrijd een stukje gekeken. Marc Sallas is een oude bekende. Hij is één van hun beste spelers en heeft een paar jaar voor ons heeft gespeeld. We gaan de video kijken en verder gaan we uit van onze eigen kracht.”

Hopen op uitverkocht huis

De Voogd hoopt maandag ook weer op een uitverkocht huis. “Laten we hopen dat iedereen die er vandaag was genoten heeft en een kaartje gaat kopen voor maandag.”

Foto: (c) Twitter @EHLHockeyTV

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Oranje-Rood en Amsterdam

Reageer