Bob de Voogd: ‘Je moet ook een keer scoren’

Oranje-Rood leed zondag de eerste nederlaag van het seizoen. Den Bosch was in Eindhoven met 3-0 te sterk. Duidelijke cijfers, maar volgens Bob de Voogd van Oranje-Rood gaf de uitslag niet het volledige beeld van de wedstrijd weer.

“Ik heb de statistieken erop na gelezen”, begint De Voogd. “We zijn vijftig keer in de cirkel geweest. We hebben corners gehad, grote kansen. In de eerste helft hebben we onszelf tekort gedaan. In de tweede helft zat Den Bosch beter in de wedstrijd en hebben wij minder laten zien. De uitslag zegt niet precies hoe de wedstrijd is geweest.”

Scoren

Volgens De Voogd hoeft er niet lang naar een verklaring voor de nederlaag worden gezocht. “Je kan er lang over praten, maar als je vijftig keer in de cirkel komt, moet je ook een keer scoren. We begonnen sterk en hadden de wedstrijd volledig in de hand. Ons spel is niet slecht, maar die bal moet erin.”

“Het is vervelend”, gaat De Voogd verder, “maar het schudt je ook wakker dat het niet meer is zoals het was.” Er is veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Het vertrek van routiniers, een nieuwe coach maar vooral een nieuwe club. Oranje Zwart fuseerde met EMHC tot Oranje-Rood.

Verandering

“Het is allemaal anders”, legt De Voogd uit. “Een ander veld, een andere kleedkamer en nieuwe gezichten. De energie en dynamiek verandert. Dat zorgt soms voor onrust, omdat dingen anders gaan dan voorheen. Maar het zorgt vooral voor positieve energie.”

Na drie speeldagen staat Oranje-Rood met vier punten op een zesde plaats. “We moeten beseffen dat dit niet het team is van de afgelopen jaren. We hebben een hele jonge groep. Jongens van 17 die volle bak meedraaien, zaterdag in de A1 en zondag in het eerste. Vier punten is niet slecht, maar wij willen meer. Het seizoen is nog lang en op dit moment van de competitie is er nog niets aan de hand.”

Blessures

Zondag reist de Eindhovense formatie naar het Amsterdamse Bos voor het duel met Pinoké. Oranje-Rood mist twee belangrijke krachten. Niek van der Schoot is met een handblessure langdurig uitgeschakeld en Mink van der Weerden heeft een bot- en peesblessure aan de knie. Het is nog onduidelijk wanneer de strafcornerspecialist weer kan spelen.

“Het is geen excuus voor de resultaten”, zegt De Voogd, “maar Niek is een stabiele factor op het middenveld en met Mink hebben we de beste corner. Het is wel iets waar je een wedstrijd mee kan openbreken.”

Reageer

Contact Us