Bob de Voogd vervangt geblesseerde Jeroen Hertzberger | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bob de Voogd vervangt geblesseerde Jeroen Hertzberger

 

In aanloop naar de belangrijke Olympische kwalificatieduels tegen Pakistan op zaterdag 26 oktober en zondag 27 oktober heeft aanvaller Jeroen Hertzberger (242 interlands, HC Rotterdam) een blessure aan zijn knie opgelopen. Bob de Voogd (142 interlands, Braxgata HC) is opgeroepen als zijn vervanger.
Jeroen Hertzberger liep de blessure op tijdens de training met het Nederlands Elftal Heren. Hoewel nog niet exact duidelijk is wat de ernst is van de blessure van Hertzberger, is het voor hem niet mogelijk komend weekend aan te treden tegen Pakistan. De knie van Hertzberger wordt vandaag nader onderzocht.

Jelle Galema, eerder door bondscoach Max Caldas als reserve aangewezen, is in verband met een blessure die hij opliep tijdens de laatste competitiewedstrijd met zijn vereniging HC s’-Hertogenbosch niet beschikbaar. Bob de Voogd maakte al deel uit van de trainingsgroep die Caldas eerder opriep en sluit nu per direct bij de selectie aan.

Olympic Qualifiers Nederland – Pakistan
De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft bij loting bepaald dat het Nederlands Elftal Heren met Pakistan strijdt om kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Beide landen spelen twee wedstrijden tegen elkaar, de winnaar plaatst zich voor Tokyo 2020.

Datum Tijd Wedstrijd Locatie 
Zaterdag 26 oktober 16.00 uur Nederland – Pakistan Wagener Stadion, Amsterdam
Zondag 27 oktober 16.00 uur Nederland – Pakistan Wagener Stadion, Amsterdam

Reageer