Bondscoach Alyson Annan roept Felice Albers bij de Oranje-selectie - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bondscoach Alyson Annan roept Felice Albers bij de Oranje-selectie

 

Bondscoach Alyson Annan heeft afgelopen week Amsterdam-speelster Felice Albers opgeroepen om mee te trainen bij de Oranje-selectie. Een blessure van Hester van der Veld, zorgde ervoor dat Annan een andere speelster mocht oproepen. De speelster sluit aan bij selectie van Annan. Hierbij is het alleen nog geen zekerheid dat Albers ook daadwerkelijk haar debuut mag gaat maken. 

Felice Albers werd afgelopen jaar al geselecteerd door Annan voor de 45-koppige trainingsgroep die uit ging maken wie er mee zou gaan doen in de huidige Pro League. In de laatste ronde viel Albers af. De speelster van Amsterdam was teleurgesteld, maar kon meteen relativeren. ‘Natuurlijk was ik teleurgesteld. Ik had natuurlijk heel graag mee willen doen in de Pro League. Uiteindelijk heb ik mezelf meteen als doel gesteld dat ik hard wilde werken voor een nieuwe kans. Ik ben ontzettend blij dat het nu is gelukt. Het was voor mij heel onverwacht’, aldus Albers. Toentertijd vertelde Albers al dat zij haar stick wilde laten spreken. 

Albers speelde nog geen interland voor Oranje. Wel is Albers dit jaar aan het excelleren bij Amsterdam. De speelster, herkenbaar door haar uitmuntende rushes vanuit het middenveld richting de cirkel van de tegenstander. Ook is zij sterk aan de bal en zorgt bij elk balbezit voor veel gevaar. Twee weken geleden won Albers met haar club Amsterdam de Europa Cup in eigen stad. ‘Komende weken staan de play-offs centraal. Ik wil met Amsterdam graag landskampioen worden. Na de play-offs ga ik me richten op Oranje. Ik kijk er heel erg naar uit om weer aan te sluiten bij het grote Oranje’, vertelt Albers.

Het Nederlands Elftal van Annan speelt op 1 juni thuis tegen Groot-Brittannie. Albers kan in deze wedstrijd misschien haar debuut gaan maken. Ook in de resterende wedstrijden van Oranje zou Albers haar debuut kunnen maken. De selectie voor dit duel wordt later deze maand bekend gemaakt.

Door: Hans Hofstra

Reageer