Bondscoach Annan maakt selectie HWL bekend - Hoofdklasse Hockey Nederland
Het vertrouwen in Caldas en Annan is hoog. Want beide coaches krijgen een contract verlenging van de KNHB.

Bondscoach Annan maakt selectie HWL bekend

Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft de selectie bekendgemaakt waarmee zij van 21 juni tot en met 2 juli 2017 deelneemt aan de halvefinaleronde van de Hockey World League (HWL) in Brussel.

De beste vier landen van de halvefinaleronde kwalificeren zich in principe voor de HWL Final welke aan het einde van dit jaar plaatsvindt in Auckland (Nieuw-Zeeland). Tijdens de halvefinaleronde in Brussel staan ook minimaal vijf tickets op het spel voor het WK in 2018 (Engeland).

Selectie Nederlands elftal
Ireen van den Assem Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel SCHC
Margot van Geffen Den Bosch
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (k) Den Bosch
Maartje Krekelaar Den Bosch
Laurien Leurink Laren
Caia van Maasakker SCHC
Kitty van Male Amsterdam
Frederique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Oranje-Rood
Pien Sanders Den Bosch
Lauren Stam Amsterdam
Anne Veenendaal (k) Amsterdam
Charlotte Vega Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch

Lisanne de Lange (Laren), Valerie Magis (Oranje-Rood), Malou Pheninckx (Kampong) en keepster Julia Remmerswaal (hdm) zijn door Annan aangewezen als reserve en trainen de gehele periode met de HWL selectie mee.

Na de laatste competitieronde starten de speelsters die geen clubverplichtingen hebben – door de play-offs (Hoofdklasse) en/of de EHCCC (Europacup voor clubteams) – aan de laatste trainingsperiode voor de HWL. Afhankelijk van het verloop van de play-offs groeit deze groep tot op 6 juni de gehele selectie en alle reservespeelsters aanwezig zijn.

Trainingsgroep blijft intact
Keepster Niki Bosman (MOP), Kelly Jonker (Amsterdam), Maxime Kerstholt (Laren), Sanne Koolen (Den Bosch), Mila Muyselaar (hdm) en Margot Zuidhof (Hurley) behoren niet tot de selectie voor de halvefinaleronde van de HWL. Zij blijven echter deel uitmaken van de trainingsgroep en trainen met de selectie mee tot en met 6 juni. Na afloop van de HWL sluiten ook deze speelsters weer aan zodat Annan zich met een grote groep van 28 speelsters voorbereidt op de Rabo EuroHockey Championships 2017. Dit toernooi vindt plaats van 18 tot en met 27 augustus in het Wagener Stadion in Amsterdam.

Comments (19)

 1. Zelfs hierop wordt al niet meer gereageerd. Sluiten maar deze site
  Leuke foto van Annan trouwens.

 2. De dames kunnen voortaan beter op den bosch trainen in plaats van in Amsterdam scheelt ze een hoop benzine kosten en is ook nog beter voor het milieu !

 3. @hoofd. En Raoel op de groep zetten. Als dit de uitkomst is van een trainingsgroep van 36 heb je deze dure staf niet meer nodig. Ander clubs gaan niet meer investeren in dameshockey(misschien adam en schc met maasakkergeld). Dood in de pot. Wel knap van DB

 4. even heel eerlijk, dit is toch geen ploeg waar je veel van kan verwachten? Talent is zeker aanwezig, maar ik zie dit team geen goud pakken.

 5. Topcoach!

  Pff..het bewijs dat dames tophockey alleen nog maar in Den Bosch serieus genomen wordt. Wat een armoe, opdoeken die competitie of aanpakken…

 6. @ber noem een land dat beter is dan?

 7. @lynn, wat dacht je van Engeland en Argentinië? Er staat nu een internationaal matige achterhoede en geen topkeepster bij Nederland.

 8. Engeland heeft een topkeepster, maar een matige verdediging. Daar is ook de nodige ervaring gestopt (Walsh, Richardson, McCloud) Arg zelfde verhaal.

  overigens vind ik Josine Koning echt wel een topper, zie haar liever dan Veenendaal en vind Sanders echt een talent. Verder is dit een vrij nieuw team dat ook de kans moet krijgen om te kunnen groeien. Eerst maar wat tijd gunnen.

 9. Dit is op dit moment toch gewoon de beste groep? Eens, misschien is Sarah Jaspers beter dan sommigen en waarom Charlotte Vega maar verder redelijk duidelijk. Er zijn mensen gestopt waardoor er anderen moeten komen. Wel is misschien wat lang doorgegaan met de “oudjes”waardoor er nu INEENS een overgang lijkt te zijn. En de toppers hockeyen in het algemeen bij de Top 4. Geef deze groep wat tijd maar ik zou wel nu afscheid nemen van de meiden die echt de EK niet gaan halen.

 10. Als je deze mensen niet kent, hoe kun je dan een mening over ze hebben? Lijkt me een sterke groep, met een mooie mix van ervaring en talent. Corner en keeper zullen zich nog moeten gaan bewijzen natuurlijk. Net als nieuw leiderschap, maar duidelijk zal zijn dat deze groep veel meer honger heeft dan de vorige. En speelsters die jaren lang onder het juk van Ellen, Naomi en Maartje hebben gespeeld, zullen nu meer tot ontplooiing komen.

 11. Gaat minimaal twee jaar duren voordat deze nieuwe en jonge groep prijzen gaat pakken. Nog maar 8 spelers van Rio over, het is dus opnieuw beginnen met alle voor- en nadelen. Hoop eigenlijk vooral dat de bond en den Hartog zich dat beseffen en geduld hebben. De generatie van de zgn. Big Five bestaat niet meer. We zullen ze nog gaan missen. Het zal heel wat voeten in de aarde hebben voordat er weer zo een generatie opstaat.

  Hopelijk lukt het deze ploeg in de voetsporen te treden van hun voorgangers, maar ik ben voorzichtig met het optimisme en verwachtingen. Het team met van As, Hoog en Paumen is gedurende vele jaren met vallen en opstaan aan gebouwd. Het beste voor dit nieuwe team is dat we er eventjes niets van verwachten. Mochten ze bij het EK straks in de top 4 eindigen, dan mogen we vooral positief zijn.

 12. Nou ik denk dat deze groep echt wel top 3 moet kunnen halen op het EK.
  Vergeet ook even niet dat bij GB en Duitsland ook belangrijke speelsters gestopt zijn. Lastig in te schatten hoe ze het tegen Argentinië en Australië bv zullen doen.

  Het zal echt niet 2 vingers in de neus gaan worden en het zal tijd duren voordat deze groep echt op zijn best zal zijn. Logisch toch? Als Annan hier één groep van kan smeden, kunnen deze dames mooie dingen doen. GB heeft echt geen beter team, maar is wel één team dat vecht voor elkaar. Ze zullen nu met en voor elkaar moeten strijden, dat miste ik de vorige jaren. Veel te veel geleund op de Big Five.

  @Ron: ik ben juist benieuwd naar Vega! Ik roep al jaren om Vega of Hulsen (hopelijk krijgt zij na haar blessure haar kans). Ben echt benieuwd of zij iets kan toevoegen aan deze selectie, toch een andere type speelster dan Welten ed. De Goede komt hopelijk fit terug, als zij op haar best is gaan we daar veel plezier aan beleven.
  En als Veen, Zerbo en Jansen zich blijven ontwikkelen hebben die zeker een kans over 4 jaar in Tokoyo.

 13. Tsjonge wat een reacties. Even terugkijkend: de big five waren geweldig, hebben veel voor NL betekend, maar waren al over het hoogtepunt heen. Laatste EK winst 2011, laatste HWL winst 2013, OS 2012 en WK 2014. Dus zo vanzelfsprekend dat NL altijd goud haalt is het niet. De selectie: neem alle speelsters van de hoofdklasse, trek daar de buitenlanders van SCHC, Amsterdam, Kampong, OR, Bloemendaal etc. vanaf. Trek vervolgens de gestopte internationals hier van af. Trek hiervan de jonge speelsters van NL meisjes A en JO hiervan af. Trek hiervan de speelsters van MOP, Pinoké, B’daal en Groningen vanaf (wel talent, maar nog niet rijp voor NL). Van het overblijvende deel is dit een realistische selectie.
  Veel spelers van DB, gevolg van jarenlang goed beleid, geen buitenlanders, beste ploeg, veel aantrekkingskracht op jonge talenten, dus niet onlogisch. Dat bijna alles van top vier komt ligt niet aan de bondscoach, maar aan de clubs. Aan talenten van andere clubs wordt nu alweer veel getrokken. Het siert sommigen dat zij dit weerstaan en hun club trouw blijven.
  De keepers Veenendaal, Remmerswaal en Koning zijn van wereldklasse, hebben nu al resp. 5,4 en 3 jaar ervaring in de HK en hebben alle jeugdselecties doorlopen. Verschillen tussen hen zijn minimaal. Ze zijn bovendien ouder en hebben meer ervaring dan Sombroek toen zij debuteerde in 2010. De corner van Caia is niet veel minder dan die van Paumen, die de laatste jaren in NL weinig rendeerde.
  Ook bij andere landen zijn veel wisselingen (GB, D, Arg, Aus). Geef NL een goede kans op een succesvol toernooi.
  Let de komende jaren op de ploegen uit Azië, die het vizier al een tijdje op Tokyo hebben staan.
  En laat Jansen eerst maar een paar jaar zich ontwikkelen bij OR en JO. Talentvol en veel scoren is knap, maar dat was nog niet tegen de betere HK keepers (op 1 foutje van Sombroek na).

 14. Foto finish

  Ik heb eerder m’n twijfels over Annan dan over de groep.

 15. Deze groep gaat gewoon de finale halen bij het komende EK. Bij de andere landen zijn ook speelsters gestopt. Duitsland was al enorm veel zwakker geworden, eigenlijk is in Europa alleen Engeland een concurrent. De corner is misschien iets minder. Het team is gewoon weer goed. Vega scoort makkelijk velddoelpunten, hopelijk ook internationaal. 3 goede keepers. Stichtse en Laren komen er karig vanaf, maar volgens mij is dat ook niet de mentaliteit waar Annan naar op zoek is (dat zou bij de heren ook moeten gebeuren!). Ik ben benieuwd.

 16. Finale halen? Zou een wonder zijn. Veels te onervaren. Gaan in de halve finale onderuit omdat ze nog niet met de spanning kunnen omgaan. Zeker bij een EK in eigen land zal de spanning te hoog voor ze zijn.

 17. haha een wonder…. Dit is gewoon een top selectie. Die gaan dat EK met 2 vingers in de neus winnen. Buiten Engeland, is het echt niet veel soeps.

 18. @frans: zeker mee eens wat betreft Jansen. Komt nu ook nog echt te kort, maar het meisje heeft talent voor de toekomst (minstens over 4 jaar pas). De strafcorner mee eens, vind het zelf ook bijzonder dat ze haar al een fenomeen noemen. Die naam moet je verdienen.

  @jan: we gaan het zien. Alle meiden hebben Play Offs hier gespeeld en finales gewonnen en verloren met Jong Oranje of hun club. Annan moet er proberen één vechtmachine uit te smeden. Met al het talent en kwaliteit dat er dan bij zit, zou een finale zeker moeten kunnen.

 19. @fotofinish: Annan zal het moeten bewijzen, vind Dijkstra wel een goede aanvulling. Hopelijk werkt dat duo.

Reageer