Bondscoach Annan wijst kerngroep Olympische Spelen aan - Hoofdklasse Hockey Nederland
Het vertrouwen in Caldas en Annan is hoog. Want beide coaches krijgen een contract verlenging van de KNHB.

Bondscoach Annan wijst kerngroep Olympische Spelen aan

 

Bondscoach Alyson Annan heeft 22 speelsters aangewezen die zich gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van Tokio 2020. De Olympische selectie zal uiteindelijk bestaan uit zestien speelsters en twee reserves.

Annan heeft HC ’s-Hertogenbosch-speelster Frédérique Matla opgenomen in haar kerngroep voor Tokio. In vergelijking met de trainingsgroep die Annan in september selecteerde, maken Noor de Baat (Amsterdamsche H.&B.C.), Yibbi Jansen en Famke Richardson (beiden S.C.H.C.) geen deel meer uit van de groep. Kelly Jonker (Amsterdamsche H. & B.C.) nam eerder zelf afscheid van Oranje in verband met haar zwangerschap.

Bondcoach Annan heeft de volgende 22 speelsters geselecteerd:

Voornaam Achternaam Vereniging
Felice Albers Amsterdamsche H. & B.C.
Ireen Assem, van den HC ’s-Hertogenbosch
Kyra Fortuin S.C.H.C.
Margot Geffen, van HC ’s-Hertogenbosch
Eva Goede, de Amsterdamsche H. & B.C.
Ilse Kappelle Amsterdamsche H. & B.C.
Marloes Keetels HC ’s-Hertogenbosch
Josine Koning (K) HC ’s-Hertogenbosch
Sanne Koolen HC ’s-Hertogenbosch
Laurien Leurink S.C.H.C.
Caia Maassakker, van S.C.H.C.
Frédérique Matla HC ’s-Hertogenbosch
Laura Nunnink HC Oranje-Rood
Malou Pheninckx SV Kampong Hockey
Pien Sanders HC ’s-Hertogenbosch
Lauren Stam Amsterdamsche H. & B.C.
Marijn Veen Amsterdamsche H. & B.C.
Anne Veenendaal (K) Amsterdamsche H. & B.C.
Maria Verschoor Amsterdamsche H. & B.C.
Xan Waard, de S.C.H.C.
Lidewij Welten HC ’s-Hertogenbosch
Ginella Zerbo S.C.H.C.

Annan geeft aan het belangrijk te vinden al in dit stadium duidelijkheid te creëren in haar selectie. Annan: “Dat betekent ook dat ik een aantal speelsters heb moeten teleurstellen. Wij zijn er als staf echter van overtuigd dat we met deze 22 de juiste groep hebben samengesteld op weg naar de Olympische Spelen in Tokio.”
FIH Pro League 2020
Marijn Veen is nog niet 100% hersteld van de hersenschudding die zij eerder in het seizoen opliep. Veen reist daarom begin januari niet met de selectie mee naar Azië. Het Nederlands Elftal Dames vliegt na een trainingsstage in Singapore door naar China voor de start van de FIH Pro League op 11 en 12 januari 2020. Pien Dicke en Yibbi Jansen (beiden S.C.H.C.) zijn aangewezen als reserve en reizen met de selectie mee. Voor Dicke is het de eerste keer dat zij wordt opgeroepen voor de selectie van het Nederlands Elftal Dames. Omdat de regels van de Internationale Hockey Federatie (FIH) aangeven dat ieder land uiteindelijk van 32 speelsters gebruik mag maken in de FIH Pro League, biedt het toernooi Annan de ruimte om waar nodig andere speelsters op te roepen.

Reageer