Bondscoach Caldas maakt selectie halvefinaleronde HWL bekend

Bondscoach Max Caldas van de Oranjeheren heeft de namen bekendgemaakt van de 18 selectiespelers waarmee hij deelneemt aan de halvefinaleronde van de Hockey World League (HWL) in Londen van 15 tot en met 25 juni.

Milan van Baal (Oranje-Rood) en Bram van Groesen (Den Bosch) maken niet langer deel uit van de trainingsgroep van Oranje. Jip Janssen (Kampong) en Terrance Pieters (Almere) sluiten aan bij Jong Oranje.

Elke linie twee nieuwe namen

In vergelijking met de selectie die voor Nederland uitkwam tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, kent deze groep in elke linie twee nieuwe namen.

Caldas: “Van de keeperspositie tot en met de spitsen beschikken we over een brede trainingsgroep. We hebben daaruit een selectie samengesteld waarmee we tijdens de HWL spelen om te winnen. Natuurlijk beseffen we ons dat het winnen van de kwartfinale tijdens dit toernooi belangrijk is in verband met kwalificatie voor de wereldkampioenschappen in 2018. Maar de spelers en de staf kiezen er niet voor die kwalificatie als einddoel te stellen. Wij vinden het belangrijk dat we goed presteren én voor de winst gaan. Dát is ons doel. Daarbij maakt het geen verschil welke spelers geselecteerd zijn, tegen wie we spelen of om welk toernooi het gaat.”

Uitbreiding selectie

Na de halvefinaleronde van de Hockey World League breidt Caldas de selectie uit naar 23 spelers en drie keepers. Dat betekent dat Lars Balk (Kampong), Erik Bouwens (Kampong), Gijs Campbell (Den Bosch), Thijs van Dam (Rotterdam), Jelle Galema (Oranje-Rood), Joep de Mol (Oranje-Rood), Mark Rijkers (Oranje-Rood) en keeper Maurits Visser (Den Bosch) weer aansluiten in voorbereiding op de Rabo EuroHockey Championships van 18 tot en met 27 augustus in Amsterdam.

De selectie voor de halvefinaleronde van de HWL bestaat uit de volgende 18 spelers:
Tristan Algera-HGC
Seve van Ass-Rotterdam
Sander Baart-Royal Club de Polo
Billy Bakker-Amsterdam
Pirmin Blaak (K)-Oranje-Rood
Thierry Brinkman-Bloemendaal
Jorrit Croon-HGC
Jonas de Geus-Almere
Bjorn Kellerman-Kampong
Robbert Kemperman-Kampong
Mirco Pruyser-Amsterdam
Glenn Schuurman-Bloemendaal
Sam van der Ven (K)-HGC.
Valentin Verga-Amsterdam
Bob de Voogd-Oranje-Rood
Mink van der Weerden-Oranje-Rood
Floris Wortelboer-Den Bosch
Sander de Wijn-Kampong

Eerder maakte bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames bekend haar trainingsgroep te verkleinen.

Reageer

Contact Us