Bondscoach Caldas neemt Valentin Verga niet mee naar Tokio | Hoofdklasse Hockey Nederland
Valentin Verga in actie tijdens de Olympische Kwalificatie wedstrijden in Amstelveen.

Bondscoach Caldas neemt Valentin Verga niet mee naar Tokio

 

De bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, Max Caldas, heeft Valentin Verga (Amsterdamsche H & B.C.) laten weten dat hij niet langer deel uitmaakt van de Olympische trainingsgroep. Omdat Caldas met deze groep ook de FIH Pro League wedstrijden in 2020 speelt, komt Verga in die wedstrijden eveneens niet meer in actie.

Max Caldas: “Zoals ik eerder heb aangegeven, hebben de spelers ons als staf gevraagd waar mogelijk helderheid te geven over de selectie richting Tokio. Ook wij als staf denken dat de spelers gebaat zijn bij duidelijkheid. Natuurlijk is het zuur voor Valentin. Maar wij zijn na de afgelopen maanden en wedstrijden van mening dat andere middenvelders verder zijn dan hij. Dat betekent dat we ons op die spelers willen focussen en Valentin geen deel meer uit maakt van de Olympische trainingsgroep.”

Baart, Croon en Blok
Sander Baart (HC Braxgata) en Jorrit Croon (HC Bloemendaal) sluiten na blessures weer aan bij de groep, maar zijn nog niet klaar om wedstrijden te spelen. Voor Terrance Pieters (SV Kampong Hockey) is het nog niet mogelijk mee te trainen. Hij reist daarom net als de eveneens geblesseerde Floris Wortelboer niet mee naar Argentinië. Keeper Maurits Visser (HC Bloemendaal) sluit bij de selectie aan wanneer deze weer in Nederland bij elkaar komt.

Om ondanks deze blessures met een grotere groep te kunnen blijven trainen, riep Caldas vorige week Teun Beins (HC Oranje-Rood) op om als trainingsspeler aan te sluiten. De bondscoach heeft nu in voorbereiding op de wedstrijden tegen Argentinië ook Justen Blok (HC Rotterdam) gevraagd zich op dezelfde wijze bij de groep aan te sluiten.

Caldas vertrekt op 5 februari met de volgende 22 spelers naar Buenos Aires:

Voornaam Achternaam Vereniging
Seve Ass, van HGC
Sander Baart HC Braxgata
Billy Bakker Amsterdamsche H. & B.C.
Lars Balk SV Kampong Hockey
Teun Beins HC Oranje-Rood
Pirmin Blaak (GK) HC Oranje-Rood
Justen Blok HC Rotterdam
Thierry Brinkman HC Bloemendaal
Jorrit Croon HC Bloemendaal
Thijs Dam, van HC Rotterdam
Jelle Galema HC ‘s-Hertogenbosch
Jonas Geus, de SV Kampong Hockey
Jeroen Hertzberger HC Rotterdam
Jip Janssen SV Kampong Hockey
Bjorn Kellerman SV Kampong Hockey
Robbert Kemperman SV Kampong Hockey
Joep Mol, de HC Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdamsche H. & B.C.
Glenn Schuurman HC Bloemendaal
Sam Ven, van der (GK) HGC
Mink Weerden, van der HC Oranje-Rood
Sander Wijn, de SV Kampong Hockey

 

Reageer