Boris Burkhardt en Tijn Lissone naar Amsterdam

Amsterdam heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Boris Burkhardt en Tijn Lissone. Beide spelers behoren tot de selectie van Jong Oranje, die zich voorbereidt op het WK later dit jaar.

De 19-jarige Burkhardt is een aanvaller en speelt momenteel voor hdm in de Overgangsklasse. De twee jaar oudere Lissone is al actief in de Hoofdklasse. Hij speelt op het middenveld bij Schaerweijde. ‘Ik ben nu nog fan van Feyenoord, maar zal met veel trots het shirt van Amsterdam dragen’, aldus Lissone (Foto onder).

Tijn-Lissone-Jong-Oranje

Toptalenten

De Amsterdammers zijn blij met de komst van het tweetal: ‘Het zijn allebei Nederlandse toptalenten die met veel ambitie en plezier op het hoogste niveau willen presteren. Die combinatie zien we graag bij Amsterdam’, aldus Fons Fonteijn, bestuurslid tophockey.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (9)

 1. Vlugge Japie

  Burkhardt niet echt een versterking voor Amsterdam denk ik. Prima hoofdklasse speler maar meer voor het rechterrijtje. Gaat niemand voorin eruit spelen en is ook niet beter dan Sweering die volgens mij al vrij weinig speeltijd krijgt. Lissone vind ik wel een redelijke versterking voor A’dam, zeker nog geen topper maar misschien over een aantal jaar wel.

 2. Wat is de garantie dat Burkhardt het goed gaat doen bij A’dam. Heeft nog geen hoofdklasse ervaring opgedaan. Lissone vind ik persoonlijk een leuke speler om te zien. Moet fysiek nog een beetje bijbenen maar die balt daarna prima mee!

 3. Floppieenteun

  Sluit me bij bovenstaande aan. Burkhardt een twijfelachtige aankoop. Lissone een speler met meer potentie. Vraag me af welke jong oranje spelers het meeste talent hebben? Bakker (Rotterdam), Croon (HGC), Aarts (Bloemendaal)?

 4. Ik zie in de huidige selectie nog geen “nieuwe De Wijn, Kemperman of vd Horst”. Tuurlijk ze hebben nog wat jaren te gaan maar alsnog. Die jongens moeten gewoon elke week minuten maken in de hoofdklasse. Spelers als Molenaar gaan toch kapot bij zo’n club als Bloemendaal

 5. Ik zie Boris Burkhardt het wel maken daar. Op deze leeftijd al zo’n sleepcorner hebben, dat is tamelijk uitzonderlijk. Wel jammer voor hdm. Er speelt daar een hele sterke lichting jonge spelers in het 1ste. Met wat externe versterking en wat geduld kan die zich in een paar stappen tot een hoofdklassewaardig team ontwikkelen. In de jeugd 3 maal achtereen landskampioen geworden met een groep die al jaren samenspeelt. De kern (waaronder Boris) zelfs al sinds de mini’s. Jammer dat dit proces wordt onderbroken door de verlokkingen van HGC (Wiegert Schut, vorig seizoen) en nu A’dam. Vanuit het perspectief van de spelers uiteraard begrijpelijk.

 6. Ik vind het wel goed van Amsterdam, die geven talenten in ieder geval de kans in plaats dat ze nog meer buitenlanders in laten vliegen, zoals andere clubs doen. Daarnaast zullen ze wel goed genoeg zijn anders worden ze echt niet naar Amsterdam gehaald.

 7. Maak je geen zorgen ‘hockey’. Amsterdam is ook nog bezig met een (grote) buitenlander.

  Ik had ook mijn twijfel over “Mijn naam is Boris Burkhart”, maar de jongen ontwikkelt zich sterk. Ik vermoed dat hij nog wel eens echte aanwinst kan zijn, als hij zich een beetje kan loskoppelen van de koor-praktijken.

  En voor HDM: tja, valt er nog eer te halen voor de opleidingsclubs? Push maakt in het zuiden niet veel anders mee.

 8. Op het transfergeschut na, valt me toch op dat Kampong elk seizoen wel 1 of 2 spelers uit de jeugd echt weet in te passen. Dat vind ik wel grote klasse!

 9. Viel me ook laatst op. Waar die jongens voor de A hebben gespeeld is weer wat anders natuurlijk maar dat buiten beschouwing gelaten inderdaad een van de weinige topclubs die dat doet.

Reageer

Contact Us