Boris Burkhardt: ‘Positief gevoel, maar jammer dat je niet wint’

Net als eerder dit seizoen kwamen Amsterdam en Kampong zondag remise overeen. En net als in Utrecht eindigde het duel in het Wagener Stadion in 2-2. Een uitslag waar wel mee te leven viel vond Boris Burkhardt van Amsterdam.

“Op zich wel”, zegt Burkhardt. “Het is 2-2, maar ik ben tevreden over hoe we gespeeld hebben als team. We hebben kansen gecreëerd en dan moeten ze nog vallen. Daar zit natuurlijk een geluksfactor bij. De ene dag vallen ze, de andere dag niet. Het was gewoon een goede pot. Ik houd er een positief gevoel aan over, maar het is toch jammer dat je hem niet wint.”

Ploegen niet compleet

Beide ploegen stonden niet op volle sterkte aan de afslag. Bij Amsterdam ontbraken Klaas Vermeulen en Jan-Willem Buissant. Kampong moet het al een tijdje stellen zonder Constantijn Jonker, maar ook doelman David Harte was er niet bij. De Ier werd onder de lat vervangen door Hidde Brink.

Kampong nam in het eerste kwart een voorsprong dankzij een doelpunt van Philip Meulenbroek. Uit een strafcorner maakte Burkhardt gelijk, maar nog voor het einde van het tweede kwart scoorde Kampong opnieuw. Martijn Havenga hield het hoofd koel bij de strafbal. Na rust tekende Mirco Pruyser voor de gelijkmaker waarna in het vierde kwart niet meer werd gescoord.

Puntenverlies in toppers

Kampong behield de ongeslagen status, maar stond de koppositie in de Hoofdklasse af aan Bloemendaal. Amsterdam verloor in de reguliere competitie niet van de landskampioen, maar laat dit seizoen in de topduels veel punten liggen.

De confrontaties met Kampong, Rotterdam, Bloemendaal en Oranje-Rood leverden tot dusver slechts één keer de volle winst op. In thuiswedstrijden werd verloren van Rotterdam en Oranje-Rood en dus gelijkgespeeld tegen Kampong.

Toekomst

“Ik heb niet naar de statistieken gekeken”, zegt Burkhardt als hij wordt geconfronteerd met de negatieve balans in topduels. “Dat is allemaal in het verleden. We moeten naar de toekomst kijken. Ik vind dat we goed bezig zijn als team, dus ik maak me niet zo veel zorgen.”

“Je ziet dat het steeds beter gaat”, gaat Burkhardt verder. “Dat voel je ook in het team. We zitten in een proces en dat gaat steeds beter. We zijn nu een ander team dan dat we toen waren. Het voelt gewoon goed.”

Reageer

Contact Us