Bossche hockeysters blijven winnen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bossche hockeysters blijven winnen

De hockeyvrouwen van Den Bosch hebben een klinkende overwinning behaald bij Kampong en gaan met 47 punten soeverein aan de leiding.

De ploeg uit Utrecht ging aanvallend van start en stond binnen een minuut met 1-0 voor door Gemma Flynn. Het eerste kwartier werd op hoog tempo gespeeld en werden over en weer kansen verzilverd. Na in de 9de minuut op 1-2 achterstand te zijn gekomen door twee doelpunten van Vera Vorstenbosch (foto), maakte Lotte Bant gelijk voor Kampong in de 16de minuut. Kampong deed goed mee in de resterende tijd van de eerste helft, maar kon niet voorkomen dat Den Bosch met een voorsprong van 2-3 de rust in ging. Het derde doelpunt kwam op naam van Lidewij Welten.

Vlak na de rust scoorde Maartje Paumen uit een strafcorner de 2-4, waarmee het verzet bij Kampong gebroken was. “We konden helaas niet meer brengen wat we in de eerste helft lieten zien”, aldus Kampong manager Wouter Raaijmakers. Den Bosch liep daarna verder uit tot 2-6 door goals van Maartje Paumen en Maartje Goderie.

Door blessures van Malou Pheninckx en Marlies Verbruggen maakte Dido Prins uit meisjes A1 haar debuut bij Kampong.

Bron: Persbericht Kampong

Reageer