Bravenboer: “Niets gebeurt zonder reden” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bravenboer: “Niets gebeurt zonder reden”


Sophie Bravenboer is tijdens de voorbereiding van dit seizoen weggestuurd bij HDM. De doelvrouw had in de pers haar onvrede geuit over de komst van Maria Lopez de Eguilaz, de keepster van het Spaanse nationale team. Bravenboer komt aan het woord in het AD en vertelt over haar nieuwe club Den Bosch.
Bravenboer kreeg al snel een telefoontje van Den Bosch om daar aan de slag te gaan. Om bij één van de beste clubs van Nederland te horen is nog mooier: “Toen ik te horen kreeg dat ik niet meer welkom was bij HDM, vond ik dat jammer. Helaas, maar ik moest verder. Niks gebeurt zonder reden. Uiteindelijk is hier iets heel moois uit voort gekomen.”
De keepster heeft veel meegemaakt met HDM. Zo is ze gepromoveerd naar de Hoofdklasse: “Dat was fantastisch. Ik heb hier veel mooie dingen meegemaakt, maar ik ben op een vervelende manier weggegaan.” Dit houdt in dat zij drie keer per week heen en weer naar Den Bosch reist. Buiten het hockey heeft zij een baan als docent lichamelijke opvoeding en volgt ze ook een opleiding in Antwerpen: “Ik zie dit jaar als een investering in mezelf. Niet alleen wat betreft mijn opleiding, maar nu dus ook met hockey. Het is heel interessant en leerzaam. Als ik een drukke dag heb gehad, is het wel eens zwaar. Maar mijn teamgenootjes halen me op van het station en zetten me daar ook weer af.”
De overstap van HDM naar Den Bosch is voor Bravenboer ook een stap omlaag. Aangezien de goalie eerste keeper was bij de Haagse club is ze nu de reservekeepster van de regerend landskampioen. “Het is echt waanzinnig. Ik vind het een hele eer voor deze club te spelen. Het gaat tot nu toe erg goed. Het is altijd spannend bij een nieuwe vereniging te beginnen, maar ik ben hier heel warm ontvangen. Iedereen is super aardig. Natuurlijk mis ik het wel eens om een wedstrijd te spelen, maar ik heb nu een plek waar ik kan trainen en leren. En wat voor plek, ik sta drie keer per week met meiden als Maartje Paumen en Lidewij Welten op het veld. Ik ben helemaal gesloopt na een training. Ik ben heel blij dat Den Bosch me deze kans gegeven heeft.”

Comments (1)

  1. Sophie, ik gun je het allerbeste en dus ook heel veel plezier bij Den Bosch!

Reageer