Bugallo vertrekt naar HGC nadat Pinoké zijn contract beëindigde - Hoofdklasse Hockey Nederland
De Argentijnse speler Agustin Bugallo verliest met Argentinië op de Champions Trophy van Oranje.

Bugallo vertrekt naar HGC nadat Pinoké zijn contract beëindigde

Een opvallende transfer deze week is die van Agustin Bugallo. De Argentijnse middenvelder kwam afgelopen jaar over van Argentinië naar het goed presterende Pinoké. Deze week maakte HGC bekend dat de middenvelder richting Wassenaar gaat vertrekken. 

In totaal speelde Agustin Fernando Bugallo alweer 76 wedstrijden voor het Argentijnse elftal. In deze wedstrijden scoorde hij drie doelpunten. Afgelopen jaar kwam Bugallo over naar Pinoké. De club maakte toentertijd bekend blij te zijn met de internationale ervaring die Bugallo richting het Amsterdamse bos zou brengen. Bugallo was samen met Ferreiro en Mazzilli een van de drie Argentijnse spelers in de selectie van Pinoké.

Bugallo kon met zijn club Pinoké uiteindelijk maar vijftien wedstrijden afwerken. In zijn eerste jaar in de Hoofdklasse eindigde de middenvelder op de achtste plek. ‘Ik heb bij Pinoké met veel plezier gespeeld. Het is een mooie club en ik heb er veel vrienden kunnen maken. De overstap naar HGC had meerdere redenen. Een van deze redenen was dat de club een groot doel heeft, namelijk landskampioen van Nederland worden. Ik zie HGC  zeker als een van de beste teams in Nederland’, aldus Bugallo.

Agustin Bugallo speelde afgelopen jaar voor Pinoké. De steekneuzen moesten noodgedwongen zijn twee-jarige contract beëindigen.
Agustin Bugallo speelde afgelopen jaar voor Pinoké. De steekneuzen moesten noodgedwongen zijn twee-jarige contract beëindigen.

Financiële problemen

Een andere reden voor het vertrek van Bugallo, zijn de financiële problemen welke bij hockeyclub Pinoké aan het opspelen zijn. De club zou afscheid moeten nemen van spelers vanwege het corona-virus en dus minder vermogen hebben om spelers te behouden. Ondanks het feit dat Bugallo nog een doorlopend contract had, wilde Pinoké het contract dit jaar nog beëindigen. Bugallo: ‘Door het corona-virus kwam Pinoké financieel gezien in de problemen. Toen zij mij vertelden dat het contract komend seizoen zou worden beëindigd, is het contact met HGC-coach Paul van Ass ontstaan. Hij had mij twee jaar geleden ook al eens benaderd of ik interesse zou hebben om naar HGC te komen. Toentertijd had ik mijn contract al bij Pinoké getekend.

De ploeg van Paul van Ass bevestigde met de komst van Bugallo dat ook komend jaar de ploeg een poging wil wagen om een gooi te doen naar de landstitel. De laatste titel dateert alweer uit het jaar 1996, waarin HGC in de finale te sterk was voor Bloemendaal. In deze finale waren Stephan Veen en Mark Delissen de gevierde mannen. Laatst genoemde is nu onderdeel van de sectie tophockey bij HGC.

Ik ben blij dat ik de overgang naar HGC kan maken. Ik kijk uit naar onder andere de samenwerking met Paul van Ass. In zijn loopbaan heeft hij vele grote prijzen gewonnen. Toen hij mij dit jaar weer vroeg om voor HGC te gaan spelen, zag ik dat als een grote eer. Ik zie HGC als een club die ‘aggressief’ hockey speelt. Hier houd ik wel van en kijk dus ook reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen’.

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Door: Redactie Hoofdklassehockey

Reageer