Buissant maakt zijn opwachting tijdens de World League - Hoofdklasse Hockey Nederland

Buissant maakt zijn opwachting tijdens de World League

Maurice de Wert
Maurice de Wert

Jan Willem Buissant maakt tijdens de Hockey World League (HWL) in Rotterdam deel uit van het Nederlands elftal. Voor Buissant is dit het eerste toernooi dat hij gaat spelen. Hij is door bondscoach Paul van Ass voor het eerst bij de selectie gehaald. De verdediger van Amsterdam zat al eerder bij de selectie van het grote Oranje. Destijds viel hij af voor het EK in Mönchengladbach. Sinds maart traint Buissant weer met de selectie in aanloop naar de HWL, waar hij nu mag deelnemen.

De Hockey World League start donderdag  en de Nederlandse heren trappen af met een wedstrijd tegen Nieuw Zeeland om 20.00 uur.

Buissant speelde al wel oefenwedstrijden met Oranje, maar nog geen officiële interlands.”Het is een verassing voor me. Het is de eerste keer dat je erbij komt en het is alles behalve zeker en volgens mij ben je dat nooit in het Nederlands team. Het is moeilijk om te zeggen wat ik van het toernooi verwacht. Ik ga er blanco in en kijk wat er op mij afkomt,” zegt Buissant tegen RTV Noord Holland.

Voor Amsterdam liep het seizoen niet als verwacht. De Amsterdamse ploeg eindigde op een teleurstellende vijfde plek en liep daarmee de play-offs mis. De voorgaande twee seizoenen werd het team van Taco van der Honert nog kampioen van de hoofdklasse. Buissant:  “De afgelopen twee seizoenen heb ik het in de competitie denk ik goed gedaan. Nu alleen met de club een minder seizoen gedraaid, terwijl ik voor mijn gevoel zelf wel goed heb gespeeld.”

Buissant heeft denkt hij aangetoond dat hij het niveau aankan. “Met de trainingen en de oefenwedstrijden heb ik denk ik laten zien dat ik mee kan met het niveau. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen en een bijdrage te leveren aan een goed toernooi,” aldus Buissant.

 

 

Comments (15)

 1. Vroeger werd je al bestempeld als talent en nu in oranje. Heel gaaf en vast wel terecht!! Sterke speler.

 2. Vandaag zien spelen, ik ben niet erg onder de indruk van J W B, Turkstra en Schuurman , Van Ass heeft allemaal spelers die niks extra’s brengen en daarvoor ga ik niet naar een hockey wedstrijd.
  Voor Teun , Jamie Dwyer enzo koop ik graag een kaartje maar voor de huidige oranje spelers . NO WAY.

 3. Fan,niet “helemaal” fair om deze spelers direct te vergelijken met Teun & Jamie!Van Ass moet roeien met de riemen die hij heeft en waarom zou hij deze jongens niet eens de kans geven?? Ik vind trouwens ook dat de Bondscoach wat krediet heeft verdiend na het resultaat tijdens de O.S.!Alles staat in het teken van de “opleiding” voor de WK in 2014. Geef het team een kans zonder direct weer zo negatief te zijn, dat is wel heel gemakkelijk maar toont niet de ware fan?

 4. Ach… Dat soort opmerkingen hoorde je ook in de aanloop naar London. Een van de meest talentloze Oranjes ooit werd er toen gezegd door zogenaamde kenners/fans. En toen kwam die halve finale tegen Groot-Brittannië… waarschijnlijk een van de mooiste hockeywedstrijden ooit op de mat gelegd door welk Oranje dan ook. Let op mijn woorden: dit Oranje wordt wereldkampioen in 2014 met prachtig hockey, zowel qua controle als qua geniale flitsen

 5. Ja en zonder Buissant.

 6. Jongens , ik zeg niet dat dit oranje niks gaat winnen. Ik hoop van harte dat Oranje Wk kan winnen in Denhaag. Ik heb genoten van oranje in London maar spelers zoals Buissant en van Ass, Turkstra enz ga je niet winnen van de Aussies en Germans . Je moet spelers hebben als Billy , Jeroen en Kemperman die in staat zijn wat moois te laten zien. We hebben genoeg talent lopen in NL dus gewoon betere spelers selecteren.

 7. @Fan, wat een domme opmerking alsof je met 11 spelers alla messi alles gaat winnen, je hebt naast de geweldige hockeyers die we hebben ook een paar brekers/werkers/waterdragers nodig.

 8. @Fan, stop nou eens met jouw negatieve opmerkingen. Jij bent wel hardleers !! Misschien ontplooien Buissant, van Ass, Turkstra zich wel op een manier die jij niet voor mogelijk hebt gehouden ??In ieder geval goed van de Bondscoach om hen een kans te geven en niet en korte termijn visie heeft zoals jij die zichzelf Fan noemt !! Fan van wie eigenlijk ??

 9. Hallo… We hebben het hier over buissant he. Niet over een talent a la kemperman of de nooijer!

 10. Laten we deze jongen nou maar beoordelen na het toernooi ipv hem voor een toernooi al af te schrijven.

 11. @Henk, We hoeven hem niet af te schrijven. Dat heeft de jongen stelselmatig zelf al gedaan.

 12. @ Peter , als iemand een andere mening heeft dan Peter dan is dat meteen dom ?? Ik praat over Nederland hockeyland en daar moet je gewoon betere spelers opstellen. We heoeven niet allemaal Nooijers op te stellen maar op zijn minst wel Gallema’s . Ik heb Buissant vaker zien spelen dan meeste mensen hier op de forum en ik vind het gewoon geen oranje waardig speler.

 13. @Fan, een mening is prima maar deze jongen Buissant gaat zijn eerste toernooi spelen als international en voor het toernooi moet jij hem al afzeiken, byzonder vreemd en ook nergens op gebasseerd.

  Vervolgens moeten we wel allemaal Gallema,s opstellen? ook een jongen die voor het eerst als international zijn debuuut gaat maken, laten we het allemaal maar even afwachten voor we conclussies trekken.

  Paul van Ass was volgens Nederland hockeyland ook de weg kwijt en op de OS speelden we toch niet zo onaardig.

 14. Maar Peter we hebben het hier over Buissant. Niet over NL XI waardige spelers die prima presteren…

 15. @Fiets, nee het is zo typisch Nederlands en makkelijk om onder je schuilnaam mensen af te zeiken.

  Laten we het toernooi gewoon even afwachten voor we conclussies trekken.

Leave a Reply