Caldas: "Dat is al een tijdje onze achilleshiel" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Caldas: “Dat is al een tijdje onze achilleshiel”

De oranjedames zaten er zwaar doorgeen na de nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK. “We hadden het niet op shoot-outs moeten laten aankomen,” meende keepster Joyce Sombroek in AD/Sportwereld. De Nederlandse sluitpost wist wel vier Engelse pogingen onschadelijk te maken, maar dat was niet genoeg.

“ We hebben zoveel kansen gehad. Die moet je gewoon afmaken.” Dat was Eva de Goede met haar eens. “Ik ben zwaar teleurgesteld. Om brons spelen, dat wil je niet op een EK.” De Goede miste haar eerste shoot-out, maar besloot, toen een extra serie nodig was toch direct de eerste voor Nederland te nemen. “ Toen er werd gevraagd wie de tweede serie wilde openen bleef het stil,” vertelde de middenveldster. “Als niemand ‘m wil nemen, moet ik het doen, vond ik.”

“Als je niet scoort, kun je niet winnen,” vatte bondscoach Max Caldas het duel samen in AD/Sportwereld. “Dat is al een tijdje onze achilleshiel. We hebben het zelf laten liggen. Dan moeten we nu een grote jongen zijn, het accepteren en ervan leren.”

Reageer