Canada trekt zich terug van de Olympische Spelen in Tokyo - Hoofdklasse Hockey Nederland

Canada trekt zich terug van de Olympische Spelen in Tokyo

 

Door alle ontwikkelingen omtrent het corona virus, heeft Canada vandaag besloten om als eerste land niet af te reizen naar de Olympische Spelen in Tokyo. Of de Spelen dit jaar op de geplande tijd gaan afspelen, is nog sterk de vraag. Het IOC komt over een aantal weken met een verklaring. De Canadese hockeyheren hadden zich afgelopen jaar geplaatst voor de spelen, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid dit jaar niet mee doen. 

Onduidelijk is er nog wat er komende zomer gaat gebeuren. Waar in vele landen het Corona virus op dit moment sterk aan het uitbreiden is, er diverse zogenoemde ‘lock-downs’ zijn te vinden, is nu de eerste afmelding voor de Olympische Spelen een feit. Het Canadese Olympische Comité maakte vandaag in een persbericht bekend dat zij zich terugtrekken van de Spelen. Het comité meldt het volgende: ‘Het Corona virus is niet gezond voor sporters die vertrekken naar Japan. Maar niet alleen voor de sporters, ook voor familie, supporters en anderen kan dit virus een groot gevaar zijn’.

Bij de heren is de Canadese hockeyploeg ingedeeld in de poule met het Nederlands elftal. In poule B nemen Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannie, Canada en Zuid-Afrika het tegen elkaar op. Het is nog onduidelijk of de FIH een reserveteam gaat oproepen of dat zij wachten op een definitief besluit van het IOC.

Reageer