Casper Horn: ‘Mooi gedaan met deze jonge ploeg’

De heren van Schaerweijde plaatsten zich zaterdag in het Topsportcentrum in Rotterdam voor het derde jaar op rij voor de play-offs in de Hoofdklasse Zaal. Blijdschap vanwege het bereiken van de halve finales, maar ook teleurstelling omdat beide duels op de vijfde en laatste speeldag verloren gingen.

Schaerweijde verloor van zowel Den Bosch (8-6) als Amsterdam (10-6). Na de nederlaag tegen Den Bosch werd duidelijk dat de Zeister formatie zich wel had gekwalificeerd voor de play-offs, omdat concurrent De Reigers door Amsterdam op een nederlaag was getrakteerd (11-3).

Gemengde gevoelens

“We hadden eigenlijk wel een beetje verwacht dat Amsterdam zou winnen van Reigers”, begint aanvoerder Casper Horn van Schaerweijde. “Alleen hadden we natuurlijk het liefst op eigen kracht gedaan. Dat is zonde. Ik ben blij met het behalen van de play-offs, maar ik heb wel gemengde gevoelens. Ik denk dat we deze wedstrijd (tegen Den Bosch, red.) niet echt hebben laten zien wat we kunnen en dat is jammer.”

Schaerweijde had op de laatste speeldag voldoende aan één punt uit twee wedstrijden om zich plaatsen voor de play-offs. Dat speelde volgens Horn misschien wel mee in het achterhoofd. “Dat je net dat ene stapje minder doet. Net even negentig procent in plaats van honderd. Daar kan het wel aan liggen, maar zij (Den Bosch, red.) speelden voor hun laatste kans en ik vond ze een stuk beter dan de vorige keer.”

Hard werken en teamspel

“We zijn een ploeg die het van het harde werken moet hebben en teamspel”, gaat Horn verder. “Als we denken dat we het op negentig procent kunnen, dan ga je het tegen iedere ploeg lastig krijgen. Dus misschien is het wel goed dat het gebeurd is.”

Schaerweijde zal komende zaterdag aan de bak moeten als het in de halve finales aantreedt tegen Rotterdam, dat vorig jaar verliezend finalist was en twee jaar geleden de Zeistenaren de toegang tot de finale ontzegde. “Op strafballen verloren we toen”, herinnert Horn zich, “dus dit jaar moet het anders inderdaad. Maar we moeten wel uit een ander vaatje tappen.”

Geen ego’s in het team

Al met al is het een prima prestatie van Schaerweijde: drie keer op rij in de play-offs. Wat is het geheim achter het succes in de zaal? “We hebben een hele jonge ploeg en zijn echt een team. Dat is onze kracht. We hebben geen ego’s in ons team”, zegt Horn.

“We spelen echt zaalhockey. Soms heb ik bij andere teams beetje het gevoel dat zij een beetje veldhockey spelen in de zaal. Wij laten gewoon het balletje het werk doen en gaan niet te veel individuele acties aan. Verder heerst er gewoon een hele goede sfeer. Iedereen is gelijk en dat draagt wel bij aan ons succes. We hebben het mooi gedaan met deze jonge ploeg.”

Reageer

Contact Us