Champions Trophy dames: Laatste editie van start in Changzou - Hoofdklasse Hockey Nederland

Champions Trophy dames: Laatste editie van start in Changzou

Zaterdag vindt in Changzhou (China) de 23e en laatste editie plaats van de Champions Trophy. Het fameuze hockeytoernooi maakt plaats voor een alternatieve variant, de FIH Pro League. Ondanks enkele nieuwe namen, zijn de verwachtingen na de WK-winst van afgelopen zomer hooggespannen.

Toen en nu

Zes keer eerder wonnen de Oranje dames het prestigieuze toernooi. Toen de Champions Trophy in 1987 in eigen land voor het eerst werd georganiseerd voor dames, trokken onze leeuwinnen direct aan het langste eind. Nu, ruim 30 jaar later in China voor de allerlaatste keer de trofee in ontvangst nemen zou de cirkel helemaal rond kunnen maken.

Mooi seizoen

Tot nu toe is het seizoen al uiterst succesvol voor het team van Alyson Annan. Zo werd afgelopen zomer in Londen de elfde wereldtitel binnengesleept, nadat het in de finale geen kind had aan Ierland (6-0). Ook de Europese titel staat bovendien op naam van Oranje. Alleen de Olympische wist niet Oranje niet naar zich toe te trekken, nadat er in de finale om het goud werd verloren van Groot-Brittannië.

Nieuwe namen

De huidige selectie kent enkele nieuwe namen, waar een paar vertrouwde krachten ontbreken. Zo zijn aanvoerder Carolien Dirkse van den Heuvel, Kelly Jonker, Ireen van den Asem, Frédérique Matla, Sanne Koolen Malou Pheninckx en de onlangs gestopte Kitty van Malen niet van de partij. Wel is er plek voor nieuwkomers Marijn Veen, Renée van Laarhoven, Yibbi Jansen en Maxime Kerstholt.

Oranje speelt haar eerste wedstrijd op zaterdag 17 november om 11.00. De wedstrijd is live te volgen op NOS.nl.

Reageer