Charlotte Adegeest: 'Nu gaan we ook voor de eerste plek' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Charlotte Adegeest: ‘Nu gaan we ook voor de eerste plek’

De dames van Hurley plaatsten zich afgelopen weekend voor de halve finales om de zaaltitel. Nu de drie andere halve finalisten van vorig jaar al zijn gestruikeld in de poulefase gloort er wellicht succes aan de horizon voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos. “Nu gaan we ook voor de eerste plek”, zegt Charlotte Adegeest.

Hurley kende een stroeve start van de zaalcompetitie. Van de eerste zes wedstrijden won de ploeg er drie en was de achterstand op nummer twee Den Bosch na drie speeldagen opgelopen naar vijf punten. Een herhaling van de derde plaats van vorig seizoen leek er dan ook niet meer in te zitten.

Doelstelling bijgesteld

“We wilden supergraag weer de play-offs halen. Dat was zeker dit jaar onze doelstelling”, zegt Adegeest. “Maar gedurende het seizoen werd dat toch iets minder, omdat we toch niet zo goed presteerden. Dus we hadden het doel bijgesteld. We wilden gewoon beter worden, sowieso wel voor de winst gaan, maar we stelden het proces meer als doel.”

Maar na de winst op Den Bosch op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse Zaal kwam het geloof terug dat een plek bij de laatste vier mogelijk moest zijn. Hurley kwam in punten gelijk met de Bossche formatie en nam zelfs de tweede plaats over op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

Play-offs beginnen weer te leven

“Voor dat weekend stonden we vijf punten achter”, herinnert Adegeest de uitgangspositie van Hurley. “Maar toen wonnen we van Den Bosch en stonden we gelijk. Toen begon het opeens weer te leven en was het: nou, laten we er maar weer voor gaan.”

De opdracht op de vijfde en laatste speeldag was simpel: twee keer winnen en het ticket voor de halve finales was binnen. Dan diende er wel afgerekend te worden met Nijmegen en Groningen, twee ploegen die de punten ook nodig hadden om de nacompetitie te ontlopen.

Twee keer winnen

“We hielden in ons achterhoofd dat we er niet te makkelijk over moesten denken. We waren er nog niet”, zegt Adegeest. Hurley hield het hoofd koel op de laatste speeldag en boekte overwinningen op Nijmegen (8-5) en Groningen (3-1).

“Het is ontzettend leuk”, gaat Adegeest verder. “Zeker, omdat het een soort van onverwacht komt. We waren niet echt tevreden over de afgelopen competitierondes en opeens kwam het dichtbij. Het begon te leven en als je het dan haalt is dat superleuk. Daar doe je het voor.”

Kampong in halve finales

Hurley sloot de reguliere competitie af op een tweede plaats in de poule achter Oranje-Rood. In de halve finales treft de ploeg komende zaterdag Kampong, de nummer één van de andere poule. De andere halve eindstrijd gaat tussen Oranje-Rood en Laren.

Een uitgesproken favoriet voor de landstitel is er niet, maar Hurley heeft wel als enige ploeg de ervaring van de halve finale van vorig seizoen. Dat zou een voordeel kunnen zijn. “We hebben zeker veel kwaliteiten in de ploeg”, zegt Adegeest. “We hebben dan nu ook gezegd: nu gaan we ook voor de eerste plek. Kom maar op.”

Reageer