Charlotte Vega kijkt terug op een mooie hockey carrière - Hoofdklasse Hockey Nederland

Charlotte Vega kijkt terug op een mooie hockey carrière

Het was voor Charlotte Vega geen gemakkelijke keuze. Waar zij aan het begin van het seizoen al twijfels kende om nog een jaar door te gaan met tophockey, werd zij door het Corona virus ‘verplicht’ om vroegtijdig afscheid te nemen.

Tien jaar lang speelde Vega op het hoogste niveau van Nederland. Drie jaar lang kwam zij uit voor Pinoke, waarna zij de laatste zeven jaren uitkwam voor Amsterdam. Twee dagen geleden maakte de spits van Amsterdam via haar eigen Instagram account bekend een punt te zetten achter haar lange en imposante carrière. Waar wij dachten dat de oud-speelster van Oranje en aanvalster van Amsterdam moeite zou hebben om haar carrière te beëindigen blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Enthousiast neemt Vega de telefoon op: ‘Ik voel me bijzonder goed en eigenlijk nog hartstikke fit. Toen het Corona-virus om zich heen begon te slaan, ben ik goed gaan nadenken. Ik merkte dat ik mijn maatschappelijke carrière en ontwikkelingen in mijn privé leven steeds belangrijker begon te vinden. De keuze om te gaan stoppen werd door het Corona-virus misschien wel een stuk gemakkelijker’. Op dit moment is Vega actief in de Decathlon. Een winkel die zich specialiseert in sportartikelen. De spits van Amsterdam heeft hier een contract van 28 uur per week en richt zich vooral op de social media. Daarnaast geeft zij online trainingen.

In 2019 werd Amsterdam Europees Kampioen door in eigen stadion onder andere Den Bosch te verslaan.
In 2019 werd Amsterdam Europees Kampioen door in eigen stadion onder andere Den Bosch te verslaan. Foto: Roel Ubels

Hoogtepunten

Waar menigeen dacht dat het ‘mislopen’ met Oranje aan de grote toernooien een smet is op de carrière van Vega heeft het volledig mis. Met 21 interlands achter haar naam is Vega een gelukkig mens: ‘Ik ben trots dat ik Oranje heb gehaald. Daarnaast heb ik mee mogen doen aan prachtige voorbereidingstoernooien en uiteindelijk zat ik dicht tegen het WK van 2014 aan. Bij mijn debuut in Zuid-Afrika heb ik vijf mooie wedstrijden voor Oranje mogen spelen’.

Het stoppen van Vega is een gemis voor de Livera Hoofdklasse. De felle spits is er eentje waar menig tegenstander moeite mee heeft gehad. Met een neusje voor de goal heeft Vega in veel wedstrijden al belangrijke doelpunten gemaakt. In het seizoen 2017-2018 werd de spits gedeeld topscorer. Vega: ‘Ik heb in mijn hockey carrière vele mooie momenten beleefd. In mijn eerste seizoen bij Qui Vive werden we kampioen in de eerste klasse. Ook heb ik genoten van het moment dat ik voor het eerst werd opgeroepen voor jong-oranje. Een ander heel mooi moment was de eerste wedstrijd dat ik weer mocht spelen naar mijn langdurige kruisband blessure in 2013. Ook ben ik twee keer Europees kampioen geworden met Amsterdam. En als klap op de vuurpijl werden we afgelopen seizoen landskampioen. Ik heb genoten van mijn loopbaan en de spelers waar ik mee heb gespeeld. Nu is het tijd voor andere prioriteiten’.

Door: Redactie Hoofdklassehockey

 

 

 

Reageer