Claire Verhage: ‘Er zat een beetje spanning in het team’

Het duurde lang voordat de dames van SCHC zondag het verschil konden maken tegen Hurley. De achterstand bij rust werd in het derde kwart weggepoetst en pas in de slotfase van het duel omgebogen naar een 4-1 overwinning.

“Het lukte niet helemaal in de eerste helft”, zegt Claire Verhage van SCHC. “Je merkte dat er een beetje spanning zat in het team. Gaat het lukken, ja of nee? We hadden denk ik gewoon een beetje zelfvertrouwen nodig.”

Rustig

“We hebben het denk ik goed opgepakt. We zijn rustig gebleven en in de taak gehockeyd”, gaat Verhage verder. “Dit is ook weer een wedstrijd die beter is dan de oefenwedstrijden die we hiervoor hebben gespeeld.”

“Als we iedere keer een stapje omhoog zetten, dan pieken we hopelijk op het goede moment. Soms heb je er ook weer slechtere wedstrijden tussen zitten. Dat is ook niet erg. Dat kan, als je je maar op de goede punten blijft focussen en heel hard blijft werken dan groei je er vanzelf in.”

Teleurstellende eerste helft

SCHC stelde in de eerste seizoenshelft teleur. Met een vijfde plek ging de Bilthovense ploeg de winterstop in. Bij de hervatting van de Hoofdklasse moest in eigen huis worden aangetreden tegen Hurley, dat in punten gelijk stond met SCHC.

“Het was sowieso spannend omdat het een eerste wedstrijd is”, zegt Verhage over het duel. “Je speelt tegen een goed team, dus je weet dat je er moet staan. Het gaat wel ergens om. We moesten erin komen, hadden last van de spanning. Je zag het gewoon bij de goals hoe we aan het gillen waren. Dat is toch wel opluchting.”

Hurley op voorsprong

Vlak voor rust incasseerde SCHC een tegentreffer. En dat was niet eens onverdiend. Hurley was vaker op een vijandelijke helft te vinden dat de Bilthovense formatie. Keepster Maddie Hinch moest ingrijpen bij inzetten van Marente Barentsen en Elke Boers, die even later wel succesvol was uit een strafcornervariant.

“Het is zuur dat bij hen de derde kans zit. Wij hadden ook kansen”, zegt Verhage. “Maar je moet gewoon doorgaan. Een goal kan je altijd tegen krijgen. In voorgaande jaren konden we daar best wel van slag raken. Nu hebben we iets: nu moeten we er gewoon één meer maken en dat gaan we gewoon doen.”

Weg met negativisme

SCHC kwam in de tweede helft beter voor de dag dan in de eerste helft. “Dat hadden we ook afgesproken in de rust”, zegt Verhage. “Alle negativiteit en negatieve gevoelens hebben we achtergelaten. Ik vond het ook niet gek dat de eerste helft niet zo soepel liep. Met teleurstelling hockeyen, daar krijg je geen energie van.”

Het was in deze wedstrijd de sleutel tot het succes. Carmen Wijsman maakte in het derde kwart de gelijkmaker, waarna Ginella Zerbo SCHC zes minuten voor tijd op voorsprong zette. In de slotfase tilden Caia van Maasakker, uit een strafcorner, en Carlien Dirkse van den Heuvel de stand uiteindelijk naar 4-1.

Play-offticket

Met de overwinning blijft SCHC volop in de race om een play-offticket. Daarin kan de ploeg zich eigenlijk geen misstappen veroorloven. Komende vrijdag wacht hdm. De Haagse club ging de winterstop in met hetzelfde aantal punten als SCHC, maar verloor zondag met 3-1 van Kampong.

“Dat is echt een pittige wedstrijd”, voorspelt Verhage. “We moeten er met opgestroopte mouwen naartoe. Ze willen zeker revanche na vandaag (zondag, red.).”

Bekijk de foto’s van het duel tussen SCHC en Hurley

Reageer

Contact Us