Colette de Beaumont: ‘De paniek heeft nog niet toegeslagen’

Met nederlagen tegen Bloemendaal (0-3) en hdm (0-2) kent MOP een haperende hervatting van de Hoofdklasse. Nul punten tegen ploegen waartegen de Vughtse formatie eigenlijk de punten had moeten pakken. “Daarom is het extra zuur dat we dat niet hebben gedaan. Het is zo zonde. Frustrerend”, zegt Colette de Beaumont.

En dat terwijl de voorbereiding op de tweede helft van de competitie zo goed was verlopen. “Op de teamtrip zijn we naar elkaar toegegroeid en waren we juist gebrand om het te laten zien. We waren meer getergd.”

De bal moet erin

“De kwaliteit, mentaliteit en het vertrouwen is er”, gaat De Beaumont verder, “maar uiteindelijk moet die bal in het doel.”

Met elf treffers behoort MOP tot één van de minst productiefste ploegen in de Hoofdklasse en in de laatste drie duels wist de formatie het net niet te vinden. Van een tekortkoming wil De Beaumont niet spreken. “Dat is een te groot woord.”

Ver onder de maat

Ondanks de nederlaag tegen hdm kan MOP voortborduren op het vertoonde spel dat al stukken beter was dan een week eerder tegen Bloemendaal. “Tegen Bloemendaal was het ver onder de maat. We waren te veel eilandjes. Dat kan je jezelf als team aanrekenen.”

“We hebben een nieuwe, jonge ploeg dan is het altijd wel wisselvallig, maar dan verwacht je wel een basisgrens. De start was ver onder de grens. Tegen hdm hebben we in de tweede helft mooi hockey laten zien”, zegt De Beaumont. “We creëerden hele grote kansen en de druk lag op hdm.”

Nog steeds negende

De nederlagen hebben vooralsnog geen effect op de positie van MOP op de ranglijst. De ploeg staat nog steeds negende met een punt voorsprong op promovendus Groningen, dat na de winterstop ook twee keer onderuit ging.

“De tweede seizoenshelft is net begonnen. Er zijn nog genoeg wedstrijden. We moeten consistenter worden en de lat steeds hoger leggen. Het staat best dicht op elkaar. Het kan nog alle kanten op. De paniek heeft nog niet toegeslagen.”

Reageer

Contact Us