Colette de Beaumont: 'Het was onder de maat' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Colette de Beaumont: ‘Het was onder de maat’

“Een offday”, zo schetst Colette de Beaumont het spel van MOP afgelopen zondag tegen Laren. De Vughtse ploeg werd getrakteerd op een 7-0 nederlaag.

“We speelden niet als team”, begint De Beaumont. “We waren allemaal individuen, eilandjes. Afspraken werden niet nagekomen en dan ga je overcompenseren. En daar profiteerde Laren van.”

Goede resultaten

In aanloop naar het duel leek niets te wijzen op een offday. “Iedereen had veel in de wedstrijd. We spelen vaak goed tegen Laren”, zegt De Beaumont. Vorig seizoen pakte MOP nog vier punten in de twee confrontaties.

Dit keer leidde Laren bij rust met 2-0 en liep in de slotfase uit naar 7-0. “We hadden niet meer de juiste energie en dan creëer je een beetje een chaos en is het moeilijk om het weer om te pakken”, legt De Beaumont uit.

Wijze les

Het duel heeft één ding geleerd. “Dit mag niet meer gebeuren. Dit is onacceptabel. Het was onder de maat. We gaan analyseren, videobeelden bekijken en discussiëren. Niet om iemand naar beneden te halen, maar om beter te worden. We hebben het dal bereikt. We kunnen nu alleen maar omhoog”, zegt De Beaumont strijdbaar.

“We hebben een jonge ploeg”, gaat De Beaumont verder. “We hebben ervaring ingeleverd en dat merk je in dit soort wedstrijden. We kunnen hier alleen maar van leren.”

Steeds beter

De Beaumont ziet, ondanks de zeperd tegen Laren, dat de ploeg vorderingen maakt. “Je merkt op de training en in wedstrijden dat we steeds beter draaien. Tegen Amsterdam hebben we goed gespeeld. We hebben gewerkt en gespeeld als team. Onze sterkte is het team. We moeten nog iets consistenter worden in ons niveau.”

Dat kan de ploeg bewijzen komende zondag in het duel met Oranje-Rood. “Een lastige wedstrijd, want we zijn heel erg aan elkaar gewaagd”, blikt De Beaumont vooruit. “Ik heb er vertrouwen in. De bodem is bereikt. Dus er is maar een weg en die is omhoog.”

Reageer