Competitie in de hoofdklasse ligt plat door het coronavirus - Hoofdklasse Hockey Nederland
De teambespreking van Pinoké in de wedstrijd tegen Oranje-Rood.

Competitie in de hoofdklasse ligt plat door het coronavirus

 

Een aantal wedstrijden in de Hoofdklasse heren en de Livera Hoofdklasse voor dames zijn uitgesteld, nadat de KNHB gisteren bekend maakte dat alle wedstrijden in Brabant komend weekend niet worden gespeeld. De mannen spelen een dubbel weekend. Op vrijdag en zondag zijn er drie wedstrijden afgelast. Bij de dames zijn zondag twee wedstrijden afgelast, waaronder de ontmoeting tussen Den Bosch en SCHC. 

Waar afgelopen week nog de wedstrijden in de FIH Pro League werden afgelast tussen Nederland en Australie en Nederland tegen Nieuw-Zeeland heeft de KNHB bekend gemaakt dat alle wedstrijden waarbij een Brabantse club is betrokken zijn uitgesteld. Waar bondscoach Siegfried Aikman afgelopen week nog meldde dat iedereen rustig moet blijven en zijn verantwoordelijkheid moet nemen, kwam de KNHB gisteren met drastische maatregelen. De hockeybond meldde het volgende:

‘De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft naar aanleiding van de actuele maatregelen in Noord-Brabant in verband met het coronavirus besloten alle thuis- en uitwedstrijden van Brabantse clubteams deze week af te gelasten.

De KNHB heeft kennis genomen van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio’s op 10 maart, waarbij Brabanders worden opgeroepen ‘zeven dagen sociale onthouding’ in acht te nemen. Het advies luidde: “Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten.” Door de burgemeesters van de veiligheidsregio’s zijn in Noord-Brabant evenementen met meer dan 1.000 mensen verboden en bovendien is de organisatoren van samenkomsten met minder dan 1.000 mensen gevraagd ook te overwegen deze af te gelasten.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant heeft NOC*NSF alle sportbonden geadviseerd gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s. Daarop heeft de KNHB besloten alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging af te gelasten tot en met zondag 15 maart.

Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Daarbij gaat het om ongeveer 2.000 wedstrijden, waaronder ook de Hoofdklassewedstrijden en de Bekercompetitie. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald. De KNHB komt per competitie zo snel mogelijk met de inhaaldata.

 

Reageer