Constantijn Jonker: ‘Dit is de waanzinnige absolute bekroning’

De laatste titel van Kampong dateerde uit 1985. Een team met spelers als Tom van ’t Hek en Rick Volkers. Nu na 32 jaar zijn de Utrechters opnieuw de beste van Nederland. Constantijn Jonker was dolblij dat de club na zo lang wachten eindelijk weer de titel wist binnen te slepen.

“Ik heb altijd stoer gezegd in interviews dat het mij niets kon schelen en dat het me niets deed. Ik denk dat dit eindelijk het moment is om toe te geven dat het wel zeker een absolute ambitie was en misschien wel een obsessie”, zegt Jonker.

Einde van megalange reis

“Het is ons gelukt. Ongelooflijk en een onwaarschijnlijk gevoel”, gaat Jonker verder. “Het voelt als een megalange reis waar een einde aan komt.”

Jonker is een kind van de club. Op vijfjarige leeftijd begon hij bij Kampong en elf jaar later sloot hij aan bij Heren 1. “Toen we net gedegradeerd waren”, zegt Jonker. “Wat ik me herinner van die tijd was dat het echt de vraag was of we nog terug zouden komen in de Hoofdklasse. Kijk maar naar Klein Zwitserland bijvoorbeeld. Dan zie je hoe moeilijk het is om uiteindelijk terug te komen.”

Stukje bij beetje

Stap voor stap ging het beter met Kampong. “Directe promotie, linkerrijtje. Na vier, vijf jaar eindelijk play-offs. En ook daarin, het eerste jaar geen wedstrijd gewonnen, daarna een keer een wedstrijd gewonnen, de finale gehaald. EHL gehaald, EHL gewonnen en dit is de waanzinnige absolute bekroning.”

Net als vorige week woensdag viel ook in het tweede finaleduel met Rotterdam de beslissing na de shoot-outs. In de eerste wedstrijd was Jonker nog twee keer succesvol, maar dit keer stuitte hij op doelman Berend van Eldonk. “Ik wilde wegdraaien van hem en hij pakt hem hartstikke goed. Maar daar kan letterlijk geen seconde om zitten op dit moment. Ongelooflijk fijn dat David (Harte, red.) hem (Harry Martin, red.) natuurlijk daarna zo ver naar de buitenkant duwt dat ie hem mist.”

Doorgaan

De ontlading is groot. Jonker heeft zijn droom waargemaakt. De afgelopen weken werd hij geconfronteerd met de vraag of hij zou stoppen als Kampong de titel zou pakken. “Mocht het lukken doe je dan een Dirk Kuytje? Ik heb die vraag expres voor me uit geschoven. Ik ben met de wedstrijd bezig geweest. Zoals ik nu zie, wil ik heel graag als landskampioen een seizoen met Kampong spelen en dat zou wel eens mijn laatste kunnen zijn. Dat is hoe ik er nu in zit.”

Vervolgens ging Jonker op zoek naar zijn stick, die hij na het behalen van de titel ergens op het veld had achtergelaten. “Ach, die heb ik drie maanden niet nodig”, glimlachte Jonker.

Comments (3)

 1. Meneertje Cox zal wel balen haha

 2. clubliefde

  Dit is clubliefde(en op een gegeven moment wat compensatie denk ik zo), maar terwijl er andere grotere clubs aan je trekken de uitdaging aangaan en het waarmaken! Waanzinnig voor de jongens die al heel lang bij Kampong spelen en owh zo verdient.

  Kampong het is jullie gegund na zoveel jaren!

 3. @clubliefde wat een vreselijke onzin kraam je uit. Als teun de Nooijer jaren bij Bloemendaal speelt, als jongens als Stockmann, Boerma, Meijer etc
  ren voor bloemendaal spelen, als Robert van de Horst voor etc voororanje roid spelen , Jeroen Hertzberger mister Rotterdam is en jongens bij Voordaan en Almere hun club al jaren trouw zijn heeft ineens Kampong de titel te danken aan “clubliefde”
  Wat een kul. 2 echte Kampongers in dat h ele team.

Reageer

Contact Us