Constantijn Jonker geveld door hamstringkwetsuur | Hoofdklasse Hockey Nederland

Constantijn Jonker geveld door hamstringkwetsuur

Pech voor Kampong. De ploeg kan waarschijnlijk tot de winterstop geen beroep doen op Constantijn Jonker. De aanvaller liep in het duel met Bloemendaal een hamstringblessure op.

“We gaan dinsdag een echo maken om de ernst van de blessure te bepalen”, zegt Jonker in een reactie tegen RTV Utrecht. De aanvaller denkt dat hij voor de winterstop niet meer in actie komt. Dat betekent dat Jonker de wedstrijden met HGC, Oranje-Rood en Almere moet missen.

Blessuregevallen

Jonker is niet de enige die in de lappenmand zit. Amsterdam-speler Justin Reid-Ross kwam zondag niet in actie tegen HGC vanwege een buikspierblessure. HGC miste op zijn beurt Pelle Vos en Tom Hiebendaal. Vos staat twee, drie weken buitenspel met een gebroken vinger. Hoe lang Hiebendaal met zijn kniekwetsuur buitenspel staat, kon coach Jan Jorn van ‘t Land nog niet zeggen.

Comments (8)

 1. reactie op alexander cox

  ten eerste super vervelend voor Jonker, ik hoop dat hij snel weer kan spelen !

  Ten tweede ik wil even reageren op het stuk van Cox. Dit kan niet onder zijn interview dus dan maar hier.

  Wat is het toch met de coaches, Caldas & Cox, die competitie is het enige tophockey wat wij in Nederland hebben. Beide heren willen deze competitie verkleinen, minder wedstrijden maar dan wel grotere playoffs ??? Dat is tegenstrijdig, Alexander C.

  Alle spelers krijgen betaald door de club, vindt je het gek dat juist de clubs dit niet willen. Minder werken voor ons, minder kans dat er publiek komt naar wedstrijden en dus minder omzet. Maar wel hetzelfde bedrag,mits het niet verder omhoog kan, vragen aan de club.

  De tijd dat spelers betaald worden is al lang bezig, maar als spelers niet minder gaan spelen voor de club zouden zij hier ook minder moeten verdienen toch ? Het is namelijk niet zo dat de clubs opeens meer geld verdienen, laat staan te besteden hebben- uitzondering B’daal daargelaten;-)

  Maar goed, een competitie van 8 teams. Dat houdt nu in :

  Bloemendaal
  Amsterdam
  Den Bosch
  Oranje Rood
  HGC
  Kampong
  Rotterdam
  Tilburg

  Ik begrijp dat Almere,Hurley,Pinoke,Qui Vive niet de beste ploegen zijn, maar ook daar spelen talenten die over een seizoen de overstap zullen maken naar een top hk ploeg. In de huidige situatie hebben ze dan wel al een jaar of twee HK ervaring, in plaats van in de OVK.

  Beide coaches denken aan de korte termijn, aan de bovenkant van de piramide. Er is juist wel meer dan het Nederlands elftal, want zoals je zegt Alexander C. de clubs verdienen geld aan de competitie (door sponsoring en baromzet) en die maken het mogelijk voor de spelers om alles op zij te zetten voor het hockey op topniveau.

 2. En bij de laatste 8 clubs zitten straks met 6-8 buitenlanders. In de sterkste competitie ter wereld zitten straks bijna geen Nederlanders meer. Hij moet uiteraard wel meepraten met zijn hoofdcoach. Voorlopig wint kampong maar moeizaam van Tilburg en Almere. Nee, strijd moet er komen met 14 teams. En je zult zien dat het moeilijker gaat worden.

 3. Als nu alle Bondscoaches elkaar gaan napraten, dan geloven de Bonds bobo’s zo ook nog eens dat het goed is om de HK te verkleinen ipv te vergroten. Vernieuwen van de competitieopzet kan sws nooit kwaad.
  (ideetje: 4 teams uit de OVK erbij, tot de winter in 2 gelijkwaardige poules van 8 teams een dubbele competitie spelen en na de winter een Play Offs poule en een Play Outs poule (2×8) en wederom een dubbele competitie. Voordeel is meerdere ‘do or die’ wedstrijden gedurende het gehele seizoen, juist enkele competitie spelen, zorgt voor te weinig beslissingswedstrijden, ook daar kunnen we voldoende voorbeelden van opnoemen, dat het het net níet was, omgaan met druk, falen, durven, is de kern vh verhaal)

  Verkleinen vd competitie om eerder en meer met onze Nationale hockey helden te kunnen trainen? vraag eens aan de Argentijnen en Belgen hoe zij het wel voor elkaar hebben gekregen in Rio…

  Omvang vergroten? laten we eens goed kijken naar de kwaliteit van ieder trainingsmoment, wedstrijdmoment of groepsmoment. Omvang vergroten is niet op voorhand de heilige graal, vraag de uitgebluste Aussies en Britten maar eens.

  De passie, gretigheid, doorzettingsvermogen, plezier, karakter, fris in de kop, etc. Misschien juist niet opsluiten in Papendal voor een heel seizoen, 3 dagen in de week, vraag eens hoe ze dat hebben ervaren.
  tuurlijk opofferen, investeren, prima, maar fris?

  Excuses zoeken, dat is het gevoel dat ik krijg bij de ‘visie’ van Dhr Caldas en ‘Robin’ Cox.

  Iedere week speelt je hele selectie op het hoogste club niveau van de wereld, moeten je internationals, mits goed verdeeld over meerdere clubs (bij heren veel beter dan bij de dames) een leidende rol vervullen, iets waar volgens mij nog voldoende winst is te behalen: leiderschap

  Speel juist ook maar eens tegen de mindere goden van de HK, nr 7-12.
  Volgens mij simuleren juist die teams precies waar we als NLse ploegen vaak last mee hebben, teams die zich wat meer (bewust of onbewust) ingraven en het meer van de counter of SC moeten hebben.

  Tja keuzes keuzes, alles begint echter bij visie….

  Adios 😉

 4. Deze gasten zijn enorme opportunisten. Als ze voor veel geld zouden werken voor een club uit de onderste regionen zouden ze het tegenovergestelde reageren. Allemaal papegaaien gedrag. Kijk naar Duitsland. Gewone competitie inclusief zaal met veld internationals, en hebben meer prijzen gehaald als al deze jongens. Verzin wat nieuws en probeer niet een ander (Australie) na te doen!!

 5. Geen woord van sterkte op de kampongsite voor Jonkers. Alle aandacht voor Cox met zijn bla-bla verhaal als stroopsmeerder voor zijn hoofd coach. . Rare club dat Kampong

 6. Slap verhaal van Cox. Geen winnaarstype. Hij zou zich beter kunnen afvragen waarom hij met Kampong nog geen enkele keer kampioen is geworden. Kwaliteit genoeg.

  Deze site heet niet voor niets hoofdklasse.nl. Ga niet de premier league van het hockey inkrimpen.

  In de huidige structuur is er 3 maanden in de winter en 3.5 in de zomer om met het nationaal team te trainen. En dan ook nog tijdens de competitie 3 dagen per week op Papendal. Als dat niet genoeg is… Voorbeeld van de Duitsers is sterk. Die doen het gewoon, terwijl ze een derde van de hockeyers hebben.

  Hij en Caldas hebben gewoon gefaald deze zomer. En met hun de KNHB. Er is meer uit te halen met ander beleid.

 7. Floppieenteun

  Veel respect voor Caldas en Cox. Twee echt hele goede coaches. Ben het dit keer echter niet met ze eens.

  Naar mijn idee moet je het aantal wedstrijden in de hoofdklasse juist uitbreiden. Waarom geen hoofdklasse met bv. 8 teams die een dubbel programma spelen? Dit zijn dan 28 wedstrijden tegenover de 22 wedstrijden die nu per jaar worden gespeeld.

  Het teveel aan wedstrijden kan je bv. opvangen door de zomer- en/of winterstop twee weken korter te laten duren, aangevuld met twee wedstrijden op vrijdag.

  Stel er zijn 6 topteams in de hoofdklasse. Met een enkel programma speel je dan als topclub 10 topduels op 22 wedstrijden. Met een dubbel programma speel je dan 20 topduels op 28 wedstrijden.

  Bijna elke week een topduel spelen maakt je als speler (lees international) veel sterker.

  Verder zou ik als bondscoach een keer per week trainen met de (grote) groep internationals. En verder een aantal weken voor een groot toernooi als groep samenkomen om naar het toernooi toe te werken.

  Verder is een coach natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van de spelers (en van kwalitatief goede spelers heeft Australië de afgelopen jaren veel profijt gehad). Toppers vroeg ontdekken en goed begeleiden bij zowel de clubs als de bond moet dus prioriteit hebben. Dat lees ik helaas nergens in het verhaal van Caldas en Cox.

 8. @Floppieenteun

  Helemaal mee eens. Zoals je aangeeft is het niet zo moeilijk er iets moois van te maken. Stel voor dat je gaat solliciteren bij de bond zodra den Hartog opzegt of wordt ontslagen.

Reageer