Constantijn Jonker: ‘Voor ons is dit een goed resultaat’

Liefst zeven weken stond Constantijn Jonker aan de kant met een hamstringblessure. Na zijn terugkeer heeft de spits van Kampong zijn beroep als goaltjesdief weer opgepakt. Na twee doelpunten tegen Almere en één tegen HGC in het dubbelweekend maakte Jonker zondag ook twee goals in de topper tegen Oranje-Rood (3-3).

“Ik ben vooral blij om weer terug te zijn in het team”, begint Jonker. “Als je geblesseerd bent dan hoor je er niet echt bij. Je krijgt wat minder mee van de kleedkamerhumor, van de dolletjes op het veld en de spanning van de zondag. Ja, het gaat lekker en daar ben ik blij mee.”

Twee doelpunten

In Eindhoven opende Jonker al na een minuut spelen de score voor Kampong. De aanvaller werd vanaf de zijkant aangespeeld door Robbert Kemperman. Jonker bleef vervolgens oog in oog met Pirmin Blaak rustig en wipte de bal over de doelman van Oranje-Rood in het doel. Vlak voor tijd stond Jonker opnieuw op de goede plek en bezorgde met zijn doelpunt Kampong een punt.

“Het zijn altijd knotsgekke wedstrijden, waarin het van de ene naar de andere kant gaat”, vertelt Jonker over de duels met de Eindhovense formatie. “Arbitrale missers, strafballen, kaarten, mooie goals, minder goed spel. Het zit er allemaal in. Dus ik had er veel vertrouwen in dat we de 3-3 gingen maken.”

Obstructie

Jonker haalt de gelijkmaker in gedachten nog even terug. “Er was een kleine scrimmage voor de goal van Oranje-Rood en ik moet zeggen dat ik zelf de verwachting had dat de scheidsrechter zou fluiten. Dat het misschien obstructie was van Philip Meulenbroek. Ik kreeg de bal voor mijn stick en ik ga natuurlijk gewoon door. Ik was blij verrast dat hij niet floot en dat de goal niet in de nastoot werd afgekeurd. Ik begrijp de frustratie van Oranje-Rood. Volgens mij hadden zij een vrije slag mee moeten krijgen.”

Na de snelle 1-0 voorsprong van Kampong boog Oranje-Rood nog in het eerste kwart de achterstand om in een 2-1 voorsprong nadat Kampong-aanvoerder Sander de Wijn een groene kaart had gekregen. Een beslissing die de wenkbrauwen deed fronsen bij Kampong.

Groene kaart

“Absoluut”, zegt Jonker. “Ik ben eerlijk genoeg om te zeggen dat die laatste goal niet geteld had mogen worden, maar ik vond die groene kaart voor Sander een belachelijke call. Sander moet de bal meekrijgen, gaat daar ook van uit en neemt hem. De scheids heeft blijkbaar iets anders gezien, als enige hier, fluit hem tegen en geeft een groene kaart aan Sander. Terwijl iedereen het idee had, ook Oranje-Rood, dat die bal voor Sander was. En dat kost ons inderdaad twee goals.”

Kampong knokte zich terug en in het tweede kwart maakte Martijn Havenga uit een strafcorner gelijk, waarna Thomas Briels Oranje-Rood nog voor rust opnieuw op voorsprong zette. Daarna kregen beide ploegen nog kansen op een doelpunt. Het was uiteindelijk Kampong dat het net wist te vinden en zodoende een punt pakte.

3-3 vasthouden

“Ik wilde eigenlijk zelf voor de 4-3 gaan, maar toen kregen wij, achteraf gezien verstandig, een tactische call door dat we die 3-3 mee zouden nemen en verdedigend moesten gaan denken de laatste minuut”, zegt Jonker die overigens goed kon leven met de puntendeling.

“Als je twee minuten voor tijd 3-2 achter staat, ben ik tevreden als je hier met een punt weggaat. We stonden zeven punten voor op Oranje-Rood en staan dat nu nog steeds. Voor ons is denk ik dit een prima resultaat.”

Koppositie kwijt

Door het gelijke spel moest Kampong wel afstand doen van de koppositie in de Hoofdklasse. Bloemendaal gaat nu op basis van doelsaldo aan de leiding. Beide ploegen zijn na twaalf speeldagen nog steeds ongeslagen.

“Het is wel iets anders dan hoe het de afgelopen jaren ging”, zegt Jonker. “Toen waren we eigenlijk continu in de achtervolging en nu staan we er goed voor. Het is veel leuker hockeyen als je er goed voorstaat. De sfeer is op trainingen is beter. Je merkt het aan alles, maar we beseffen heel goed dat we nog niks hebben. Volgende week is er nog een belangrijke wedstrijd tegen hdm, die moeten we winnen. Als dat lukt dan hebben we een hele goede eerste seizoenshelft gedraaid.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Oranje-Rood en Kampong

Bekijk de foto’s van het duel tussen Oranje-Rood en Kampong Deel 1 en Deel 2

Reageer

Contact Us