Dag 4 EHL: Ook laatste Nederlandse ploeg sneuvelt in EHL na bloedstollende wedstrijd - Hoofdklasse Hockey Nederland

Dag 4 EHL: Ook laatste Nederlandse ploeg sneuvelt in EHL na bloedstollende wedstrijd

Amsterdam is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finales van de EHL. In een bizarre wedstrijd werd de ploeg uiteindelijk via shoot-outs uitgeschakeld door het Duitse Rot-Weiss Köln, de ploeg die eerder al Kampong uitschakelde. 

Amsterdam – Rot-Weiss Köln* 2-2 (*wint na shoot-outs)

De Amsterdammers waren gewaarschuwd voor de ploeg uit Keulen, die eerder al verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van Kampong. De ploeg van Jan-Jorn van ‘t Land kwam als snel onder druk te staan, maar wist daar onderuit te komen en begon vervolgens goed te spelen. Kansen waren er voor Mirco Pruyser en Nicki Leijs, maar gescoord werd er in het eerste kwart niet.

In het tweede kwart nam de druk al snel weer toe voor Amsterdam en had de ploeg het er maar moeilijk mee, maar de Duitsers kregen geen echte kansen. Het was duidelijk dat geen van de twee ploegen zich vandaag zomaar gewonnen ging geven en gescoord werd er dan ook niet meer.

Na de rust kwamen er meer ruimtes en kwamen er ook meer kansen. Philip van Leeuwen redde namens Amsterdam knap op een strafcorner van Tom Grambusch, die ook de rebound pareerde. Niet veel later bleek een strafcorner van de Keulenaren, uiteindelijk binnengetikt door Johannes Grosse. Justin Reid-Ross mocht ook aanleggen voor een strafcorner, maar raakte jammer genoeg de lat.

In het vierde kwart zag het er allemaal nog minder rooskleurig uit toen de Duitsers de score verdubbelde in de 47e minuut. Cristopher Rühr baande zijn weg door de verdediging en legde de bal in de kruising. Amsterdam toonde echter veerkracht en gaf zich allesbehalve gewonnen. Eerst was daar Pruyser met een aansluitingstreffer, een harde backhand versloeg de Duitse goalie. Twee minuten later bracht Verga zijn score weer op voorsprong waardoor shoot-outs voor de vierde keer vandaag de wedstrijd zouden beslissen. Beide ploegen maakte vier van de vijf shoot-outs, waardoor een sudden death de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Rot-Weiss zou beslissen en het avontuur in de EHL voor alle Nederlandse ploegen erop zit.

Overige resultaten van vandaag:

Mannheimer HC* – Uhlenhorst Mülheim 4-4 (*4-2 winst na shoot-outs)

KHC Dragons – Waterloo Ducks* 1-1 (*2-3 winst na shoot-outs)

Club Egara – Real Club de Polo* 3-3 (0-3 winst na shoot-outs)

 

Reageer