Dames Den Bosch heroveren Europa Cup

In de finale van de EHCCC spelen de dames van Den Bosch tegen Laren.

Den Bosch gaat meteen hard van start en gaat opzoek naar de openingstreffer. Deze valt al snel voor de Bossche dames, Sabine Mol weet een voorzet binnen te werken en liet goalie Joyce Sombroek kansloos. De dames van Raoul Ehren blijven druk houden op de Larense defensie. De Larense dames komen er enkele keren gevaarlijk uit met kansen voor Maxime Kerstholt en Kim Lammers.

De dames uit het Gooi weten uiteindelijk toch de gelijkmaker te scoren. Een voorzet van Lisanne de Lange wordt door Kim Lammers in het doel gewerkt. Den Bosch zet meteen orde op zake en scoort meteen de 2-1. Wederom was Sabine Mol de doelpuntenmaker. De dames van coach Maarten Gehner proberen de aansluitingstreffer te forceren en krijgen een goede kans via Macey de Ruiter.

In de tweede helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een lange bal van Juliëtte Hentenaar wordt door alles en iedereen gemist, behalve door Kim Lammers die vrije doortocht heeft op keepster Koeton. Oog in oog met de goalie faalt Lammers niet en maakt ze de gelijkmaker. Na de gelijkmaker voert Den Bosch de druk weer op en zorgt voor de 3-2  uit een corner van Maartje Paumen. Aan het einde van het derde kwart krijgen de dames van Lammers een corner, maar Koeton houdt haar ploeg op voorsprong door een goede redding.

Den Bosch speelt de wedstrijd uit en zorgt met de 4-2 voor de verlossing. Vera Vorstenbosch maakt de goal door de bal hoog in het doel te tippen. Miek van Geenhuizen krijgt nog een publiekswissel vijf seconden voor tijd en krijgt een groot applaus.

De Bossche dames hebben met de overwinning de cup weer terug veroverd van de Larense dames die vorig jaar nog wisten te winnen in Amsterdam tegen Den Bosch.

Comments (28)

 1. amsterdam

  Terecht , was gewoon de betere ploeg.

 2. @Amsterdam, vond het wel meevallen. Laren heeft DenBosch op 2-2 in de tang en heeft de pech dat Lammers dan op de paal schiet, vervolgens krijgt DenBosch een hele goedkope strafcorner die erin vliegt en toen brak het bij Laren.

  Denk dat Laren al met al een goed seizoen heeft gehad na het vertrek van 4 of 5 basisspeelsters en het gemis van van As

 3. @Paul; onzin Den Bosch was gewoon over de hele wedstrijd gezien beter. Ja Laren had kunnen scoren de 3-2, maar doet dat niet. Den Bosch had overigens nog meer kansen daarvoor op 2-0 en 3-1 gehad. Voor de 2-2 was DB heer en meester. Na de 2-2 hockeyde Laren inderdaad een tijdje beter dan DB, daarna gewoon weer DB.

  Strafcorner zeker niet goedkoop gegeven; als de bal op de voet komt binnen de cirkel is het gewoon een sc. Voor Laren mss pech dat het niet te zien viel of Vorstenbosch met de bolle kant de bal raakte, maar niemand behalve zij weet of dat wel/niet zo is. Vorstenbosch schiet formidabel de 4-2 overigens binnen,

  Laren heeft zeker een goed seizoen gedraaid, kan daar ook trots op zijn.

 4. @Lynn, dat is het mooie van een mening, die kan nog weleens verschillen met wat anderen denken en of vinden, ik vond het allemaal wel meevallen.

  Natuurlijk doet het er wel toe of Laren 3-2 kan scoren,waren op dat moment gewoon beter, en inderdaad daarvoor was DB beter maar Laren kwam iedere keer goed terug.

  Strafcorner was een grap, de speelster van Db krijgt de bal eerst op haar bolle kant voordat de bal op de voet komt.

 5. DB wint terecht maar opvallend hoe dichtbij Laren de laatste 4 wedstrijden weet te komen (gisteren en play offs). Vergelijk dat bijv. met play offs 2 jaar geleden waar het ‘sterrenteam’ van Cox kansloos verloor; dus nu knappe prestatie van coach Gehner dit seizoen. Waarom moet hij worden vervangen?

  @Paul, als je de strafcorner gisteren al een grap vond, dan had je vorige week een lachstuip gekregen van de arbitrage.

 6. Maar hoe kun jij zeker weten dat Vorstenbosch de bal op haar bolle kant had als het onmogelijk was via videobeelden uit meerdere hoeken.

  Kortom; bal op voet strafcorner. De actie ervoor doet er niet toe omdat deze niet te controleren valt.

  Natuurlijk kunnen meningen verschillen, maar denk toch zeker dat DB merendeel beter was en ja het was knap hoe Laren terug kwam. Je zegt dat het er toe dat dat Laren 3-2 scoort, maar Den Bosch had op het begin 2-0 of 3-0 moeten maken, ipv daarvan wordt het 1-1 en 2-2. Dus in die zin ligt het er maar net aan welke bril je opzet.

  Laren heeft een goed team. Zal wel een aderlating worden volgend seizoen nu ook Van Geenhuizen en Van Geel stoppen en Van As nog een tijd uit de roulatie. Hoewel ik ergens verwacht dat Vega haar coach achterna zal gaan, maar ik weet niet hoelang zij nog uit de roulatie is?

 7. @lynn, dat was heel goed te zien op de televisie en de meerdere herhalingen, dus het was gewoon uitslaan geweest.

  Meningen verschillen zeker maar jij probeert daarin jou mening als de waarheid neer te zetten en ik zeg dat het allemaal wel meeviel dat DB zoveel beter was.

 8. amsterdam

  @Paul, calimero gepiep van een verliezer. Als het zo duidelijk was geweest had de video ref. echt wel uitsluitsel gegeven.

 9. @paul: Die bolle kant was net zo goed te zien als die vermeende overtreding van Koeton op van As vorige week. Niet dus!

  Laren bood inderdaad goed weerstand tegen DB, maar verloor terecht.

  @phe: Ik denk dat Gehner best een goede coach is, en weet niet waarom hij wegmoet, maar ik zie de geweldige prestatie en het zo jonge Laren niet zo: lijkt me toch niet meer dan normaal dat je met een team met v. Geenhuizen, Lammers, Sombroek, van As, van Geel, Bos etc bij de eerste 4 eindigt?

 10. @amsterdam; juist ja!
  @paul; het was zeker niet goed te zien! Maar je doet precies hetzelfde hoor door maar te herhalen dat het allemaal wel meeviel en daarin jouw visie te geven?

  @Rob; begrijp ook niet waarom Gehner weg moest. Het is best een prima team met de grote namen en ook jong oranje speelsters als Nix, De Lange, de Ruijter en daarnaast draait ook Hentenaar al heel wat jaren mee. Denk niet dat Spee het veel beter zal gaan doen als ik eerlijk ben.

 11. @rob en Amsterdam en lynn voor een euro of 100 heb je een goede bril dan zien jullie het de volgende keer ook .

  @rob, bos heeft de hele eerste helft van het seizoen niet meegedaan daarnaast stopte of vertrokken er 4 of 5 basisspeelsters dus naast de speelsters die jij noemt moesten andere speelsters worden ingezet en ja dat kost tijd voor je weer een team bent.en uiteindelijk halen ze playoffs dus met al zit er wel toekomst in

  @lynn, nee meisje ik geef een persoonlijke mening op jouw eerste reactie dat het allemaal wel meeviel en dat je dus niet zo moet overdrijven

 12. @paul, natuurlijk hebben ze speelsters moeten inpassen. En dat is uiteindelijk niet onverdienstelijk gedaan. En klopt, Bos (een hele goede verdedigster) was er inderdaad grotendeels niet bij. Maar laten we nu niet overdrijven, uiteindelijk hebben ze maar nipt de play-offs gehaald ten koste van teams met veel minder kwaliteit en zonder internationals.

 13. @rob, 5 basisspeelsters vervangen waaronder internationals en of ex-internationals lijkt me nogal wat, wat jij?

  of ze nou nipt of met 15 pt voorsprong het gehaald hebben lijkt me niet terzake doen, ze hebben het gehaald.

  Amsterdam bij de heren met veel internationals en ex internationals heeft het niet gehaald, kan dus blijkbaar weleens gebeuren.

 14. amsterdam

  @paul, mooi dat je cluppie zo blijft verdedigen. echte(blinde) clubliefde

 15. @amsterdam, heeft niks me clubliefde maar met realiteit te maken, misschien komt er een moment dat jij ook de realiteit zult zien

 16. Paul je hebt een gekleurde Larenbril!! En noem me geen meisje, vind dat een beetje raar.

 17. amsterdam

  volhouden @paul, krijg je betaald per regel? ze kopen daar toch alles af.

 18. @amsterdam

  @amsterdam, eens word je een grote knul.

 19. @lynn, vanaf nu noemen we je jongentje je lijkt ook helemaal niet op een meisje

 20. amsterdam

  @@amsterdam, @paul. En jij ook.

 21. Fieke Holman naar Laren. En alle jong oranje en oranje speelsters zijn ook al benaderd. Heel vreemde keuze van Holman; verliet adam om in de as te kunnen spelen en belangrijk te zijn. Was dus aanvoerder bij pinoke en heeft zelfs helpen beslissen wie de nieuwe coach wordt. Waarom zou je dan weg gaan om minder belangrijk te zijn en weer terug naar links/rechtsachter te gaan (willemijn Bos)?
  Ben bang dat ik het wel weet…

 22. @bernd Wat weet je dan? Als je het weet, deel het dan met anderen. Suggereer je dan dat het om geld gaat? Is dat erg? Mag een topsporter dan niet net als alle andere Nederlanders keuze voor een professionele omgeving baseren op omstandigheden en voorzieningen? Misschien vindt ze Spee wel heel goede coach, kan het ook zijn. Voor mij is het simpel, topsporters moeten streven naar voor hen de beste omstandigheden, topclubs moeten streven naar de voor hen beste teams. Dat is voor ons toeschouwers ook het beste. Enige minpunt vind ik de invloed van het play off systeem op de competitie, dat maakt dat alle mensen, alle geld, alle aandacht naar de top 3 of 4 gaat. Maar dat kun je spelers niet verwijten.

 23. Ik heb hierboven al beargumenteerd waarom ik het een absoluut onbegrijpelijke keus vindt.

 24. @bernd, heb jij dan een glazen bol dat je weet dat ze net samen met Bos in het centrum kan spelen? Laten we nou maar gewoon even afwachten.

  Ging naar Pinoke oor het geld en kiest nu waarschijnlijk voor sportief een stap hoger, zou dat kunnen, wat denk je.

 25. Klopt dat zou kunnen.. Lijkt me niet een heel handig centrum en inschuiven is dan ook meteen klaar, maar kan.
  Pinoke kon dat contract niet meer betalen wat ze had, Laren/Spee wel. Dat denk ik.

 26. Bernd , je roept van alles maar kan het allemaal niet hard maken, slaat dis nergens op en is dus gewoon populair wat roepen.

 27. Prima wat jij wil.

 28. @bernd, niet wat ik wil noem feiten of zeg niks dit slaat nergens en is gewoon populair willen scoren.

Reageer