Dana Luijkx: ‘Jonge meiden hebben flinke stappen gemaakt’

Er worden in een seizoen in het Amsterdamse Bos flink wat derby’s afgewerkt. Het zijn speciale ontmoetingen tussen de buren Amsterdam, Hurley en Pinoké. Dat geldt ook voor Dana Luijkx, die met haar club Pinoké afgelopen zondag speelde tegen Amsterdam.

“Het is speciaal, maar niet per se omdat het buren zijn”, begint Luijkx. “Voor mij persoonlijk is het speciaal, omdat ik tegen mijn oude club speel.”

Balen

Het weerzien met haar oude club mondde uit in een 3-1 nederlaag. “Het is geen schande als je van Amsterdam verliest, maar het is wel balen. Bij rust stonden we 2-0 achter, maar we zijn keihard blijven vechten. Vlak na rust werd het snel 3-0. Na de 3-1 zijn we nog wel hoge druk gaan spelen, maar de 3-2 bleef uit. Het was een terechte uitslag, maar je mag wel teleurgesteld zijn.”

De nederlaag tegen Amsterdam betekende de derde nederlaag in drie wedstrijden voor Pinoké, dat op doelsaldo hekkensluiter is in de Hoofdklasse. Eerder werd ook al verloren van SCHC en hdm. Vooral het 4-0 verlies tegen de Haagse ploeg op de openingsdag liet een bittere nasmaak achter bij de Steekneuzen.

Kwalijk

“Dat was een domper”, legt Luijkx uit, “en dat kan je jezelf aanrekenen. We waren veel te speels in het veld. Dat kan je jezelf kwalijk nemen. De return in Den Haag gaat een hele andere wedstrijd worden.”

Misschien kan je het de ploeg in deze fase van de competitie niet kwalijk nemen. Pinoké zag afgelopen zomer veel ervaring vertrekken. Daar kwamen onder meer speelsters vanuit de eigen jeugd voor in de plaats. De gemiddelde leeftijd van het team ligt iets boven de 19 jaar.

Stappen vooruit

“Het voordeel is dat de jonge meiden met stappen vooruit gaan. Soms hebben ze een dipje, maar dat is normaal als je jong bent. Als het vergelijkt met begin augustus hebben ze flinke stappen gemaakt”, zegt Luijkx.

Als de ‘oudere’ in de selectie neemt Luijkx samen met de andere ervaren speelsters de taak op zich om de jonge speelsters wegwijs te maken in het spelen op topniveau. “Meer volwassenheid qua spel, hoe om te gaan met situaties waarin het minder gaat, rust pakken en hoe je een wedstrijd uitspeelt. Daarin moet ik met de anderen de leiding nemen.”

Comments (1)

  1. Daar gaat het niet om!!

Reageer

Contact Us