Dana Luijkx: ‘Meer doen om de punten te pakken’

De dames van Pinoké slaagden er zondag niet in om het gat met hekkensluiter Bloemendaal te vergroten. De onderlinge confrontatie eindigde op ’t Kopje in 1-1. Hierdoor blijft de voorsprong van de Steekneuzen op de concurrent in de strijd om directe degradatie slechts één punt.

“Ik baal ervan dat we de eerste seizoenshelft zo hebben afgesloten”, zegt Dana Luijkx van Pinoké. “Het was fijn geweest voor directe degradatie als het verschil vier punten was geweest. Nu blijft het spannend.”

Van Kesteren voorkomt winst Pinoké

Pinoké begon goed aan het duel met Bloemendaal. Na vijf minuten zette Marjolein Ceulen de ploeg uit het Amsterdamse Bos op voorsprong. Na rust voorkwam Myrthe van Kesteren dat Pinoké drie punten overhield aan het duel.

“Uiteindelijk is het terecht dat we gelijkspelen, maar dit was niet het resultaat waarop we hadden gehoopt”, gaat Luijkx verder. “Van tevoren ga je voor de drie punten. We begonnen heel sterk. Het eerste kwartier waren we zoveel beter. Bloemendaal heeft vijf keer de bal aangeraakt. Het is jammer dat we het niet konden volhouden. We maakten domme keuzes en creëerden chaos bij onszelf.”

Liever drie punten

Dat is volgens Luijkx niet te wijten aan de spanning of de jonge groep. “Bloemendaal heeft ook een jonge groep. We zijn er honderd procent voor gegaan. We hebben niet minder goed gespeeld omdat het een belangrijke wedstrijd was. Het lukte gewoon niet. We houden Bloemendaal onder ons. Dat is positief, maar ik had liever drie punten gehad.”

De eerste competitiehelft in de Hoofdklasse dames zit erop. Met drie punten uit elf wedstrijden staat Pinoké op een voorlaatste plaats. “We staan op de plek die we verdienen. Dat is hard en niet fijn, maar het is een eyeopener dat we meer moeten doen om de punten te pakken”, zegt Luijkx.

Langer volhouden

“Ik heb het nog niet opgegeven. Je weet niet wat er nog gebeurt. Je hebt elf wedstrijden de kans om punten te pakken. Het is niet zo dat ik geen vertrouwen heb, maar ik ben niet tevreden. Het eerste kwartier hebben we goed gespeeld, maar dat moeten we langer volhouden. Tegen Hurley hebben we het heel lang volgehouden, maar het is heel wisselend. Het gaat met ups and downs.”

Luijkx denkt dat de winterstop precies op tijd komt. “Ik denk dat het goed is voor het team. Het is zwaar om veel te verliezen. We hebben een leuk en gezellig team, maar het is zwaar om dan op zondag met lege handen te staan. Het is goed om op te laden en tijd te hebben voor andere dingen.”

Uitnodiging Oranje

Zelf mag Luijkx zich volgende maand melden bij Oranje. Bondscoach Alyson Annan heeft 24 speelsters uit de Hoofdklasse, met uitzondering van de Rio-gangers, opgeroepen voor een drietal trainingen. “Bijzonder”, omschrijft Luijkx de uitnodiging. “Ik had het nooit gedacht. Ik ben 26 en loop al wat jaartjes mee. Ik vind het een eer en ik ga ervan genieten.”

Reageer

Contact Us