David Harte: ‘Gewoon de bal stoppen’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

David Harte: ‘Gewoon de bal stoppen’

Kampong plaatste zich zondag voor het tweede jaar op rij voor de finale van de play-offs. In twee wedstrijden rekende de titelverdediger af met Oranje-Rood. Beide keren na shoot-outs. En doelman David Harte speelde tijdens de serie opnieuw een belangrijke rol voor de Utrechtse ploeg.

De Ier voorkwam treffers van Benjamin Stanzl en Bob de Voogd. Jelle Galema schoot op de paal, waarna Harte eerst de bal wegwerkte om vervolgens de handen in de lucht te steken. “Gewoon de bal stoppen”, zegt Harte over zijn strategie tijdens de shoot-outs. “Zo lang mogelijk op je benen staan en als het kan een redding maken. Dus niet zo veel speciale dingetjes. Tactiek? Nee, helemaal niet.”

Op de valreep gelijk

Dat Kampong ook in de tweede wedstrijd van de halve finales van de play-offs aan de shoot-outs mocht beginnen, had de ploeg te danken aan Philip Meulenbroek. Hij scoorde met slechts nog enkele seconden op de klok de gelijkmaker.

Oranje-Rood was in het eerste kwart op voorsprong gekomen door een doelpunt van Benjamin Stanzl. De Eindhovense ploeg hield lang stand en was dichtbij een derde en beslissende wedstrijd. Echter de gele kaart voor Agustin Mazzilli in de slotfase en het inzetten van Kampong van een extra veldspeler brak Oranje-Rood uiteindelijk op.

Onze kans

“Ik dacht: dit is onze kans. Elf tegen negen”, zegt Harte over de slotfase waarin Kampong hevig aandrong. “En dan scoort in de laatste fase onze goalgetter Philip. Het is niet de eerste keer dat hij dat doet. Dat gaf ons natuurlijk een boost richting de shoot-outs.”

Het duel is kenmerkend voor het huidige Kampong, een ploeg die niet van opgeven wil weten. “Het is geen mazzel. Het is kwaliteit”, zegt Harte. “In Nederland heb je de uitdrukking: het komt goed. Voor mij is dat Kampong. We are never dead. We are never finished. Wij zijn mentaal ijzersterk.”

Amsterdam of Bloemendaal

Voor Kampong is het afwachten welke ploeg ze treffen in de finale om de landstitel. Bloemendaal en Amsterdam spelen donderdag een derde en beslissende wedstrijd voor een plek in die finale.

Bekijk de foto’s van het duel tussen Kampong en Oranje-Rood

Reageer