De comeback van Renée van Laarhoven bij Oranje | Hoofdklasse Hockey Nederland

De comeback van Renée van Laarhoven bij Oranje

 

Gisteren speelde het Nederlands Elftal een uitwedstrijd tegen Groot-Brittannie. Dit werd uiteindelijk een zware wedstrijd voor Oranje, die uiteindelijk pas in de laatste minuut beslist kon worden door Kelly Jonker. Voor het Nederlands elftal was deze wedstrijd niet meer van groot belang. De ploeg van Annan had zich al geplaatst voor de final-4. Wel werd gisteren de rentree gemaakt van Oranje-speelster Renée van Laarhoven. De speelster van Kampong raakte afgelopen half jaar geblesseerd en kampte een aantal maanden met een hersenschudding. 

De tweede helft van de competitie was nog maar net begonnen, of Renée van Laarhoven raakte geblesseerd. Een stick tegen haar hoofd zorgde ervoor dat zij maanden moest toekijken hoe haar ploeg uiteindelijk de play-offs niet haalde. Gisteravond maakte zij na drie maanden blessureleed haar rentree bij Oranje. ‘Het waren zware maanden. Op het moment dat ik die stick tegen mijn hoofd kreeg, leek er in eerste instantie niet zoveel aan de hand. Ik werd goed begeleid door onze medische staf. Toch merkte ik dat ik uiteindelijk een terugslag kreeg. Toen ik naar buiten ging, merkte ik dat ik last kreeg van mijn zicht. Dit was een symptoom van een hersenschudding’, vertelt van Laarhoven. Voor de speelster van Kampong was dit ontzettend balen. Niet alleen mist de talentvolle speelster het einde van de Livera Hoofdklasse, ook mistte ze een aantal Pro League wedstrijden. ‘Ik werd in eerste instantie nog wel geselecteerd voor de Pro League wedstrijd in Kampong, maar als snel merkte ik dat dit nog veel te vroeg was. Ik had tijd nodig om te herstellen. Dit heb ik ook gedaan’, legt van Laarhoven uit.

De wedstrijd tegen Groot-Brittannie was voor Nederland gisteren erg moeizaam. Het team creëerde veel balwinst maar ook balverlies. ‘De wedstrijd kostte inderdaad veel energie. Het was fysiek voor ons aanpoten. We hadden weinig controle over het spel. Hierdoor kwam Groot-Brittannie meer in het spel en creëerde daardoor ook wat kansjes. Ik ben natuurlijk blij dat we de wedstrijd toch over de streep konden trekken’, aldus van Laarhoven. Gelukkig is het van Laarhoven die nu vrijwel geen last meer heeft van haar hersenschudding. ‘Mijn hersenschudding uitte zich op dat moment in het feit dat mijn zicht slechter werd. Ik kon bijvoorbeeld een hoge bal niet goed timen. Ook had ik moeite met omschakeling van donker naar fel licht. Nu ben ik gelukkig terug op mijn niveau. Komende weken ga ik samen met het Nederlands elftal weer hard werken richting de volgende Pro League duels’.

Kampong

Nederland speelt komende donderdag op Kampong tegen Argentinië. De altijd beladen duels met Argentinië zullen voor het Nederlands elftal een mooi meetmoment zijn om te kijken hoe ver de ploeg is richting het EK welke later dit jaar gespeeld gaat worden. Annan beslist per wedstrijd wie zij wel en niet selecteert. Er is geen enkele zekerheid bij de speelsters van Oranje. Deze onzekerheid is ook te zien op de transfermarkt. Veel clubs zijn op dit moment druk bezig om de transfers op orde te brengen. Spelers komen en spelers gaan. Toch is het van Laarhoven die al zeker is wat zij komend seizoen gaat doen. ‘Ja ik blijf bij Kampong. Ik ben blij met de club en ik blijf graag hier hockeyen’, zegt van Laarhoven.

Door: Hans Hofstra

 

Reageer