De dubbele overwinning van Lieke Hulsen - Hoofdklasse Hockey Nederland

De dubbele overwinning van Lieke Hulsen

De 1-0 zege van Den Bosch op Kampong tijdens de eerste speeldag van de Hoofdklasse voelde voor Lieke Hulsen eigenlijk als een dubbele overwinning, want na acht maanden blessureleed stond de spits eindelijk weer binnen de lijnen.

“Het voelt echt wel bijzonder”, zegt Hulsen. “Ik heb echt naar dit moment uitgekeken. Mijn eerste officiële potje na acht maanden. En het viel me niet tegen. Ik had voor mezelf vandaag (zondag, red.) geen doelen gesteld en dacht meer: ik ga lekker genieten en kijken hoe het gaat. Het is me niet tegengevallen.”

Afgescheurde achillespees

Het waren acht lange maanden voor Hulsen. Afgelopen januari scheurde ze tijdens een trainingsstage van Oranje in Spanje haar achillespees af. “Het was voor mij echt dikke vette pech”, blikt Hulsen terug. “Een achillespees afscheuren, dat hoor je bijna nooit. Het gebeurt meestal bij oudere mensen en vaak bij mannen.”

Een dag later ging Hulsen al onder het mes en kon de revalidatie beginnen. “Het scheelde veel dat ik meteen de knop kon omzetten. Ik heb zo hard gewerkt. Daar ben ik eigenlijk best wel trots op. En heel veel credits voor mijn fysio, want zonder hem had ik dit niet gekund.”

Ander persoon

De periode heeft haar volgens eigen zeggen veranderd. “Ik ben wel een ander persoon geworden. Door de blessure moest ik platliggen. Dat kon ik nooit. Ik was altijd een bezige bij. Ik heb geleerd mijn rust te pakken en gewoon te focussen op andere dingen naast het hockey.”

Door de blessure miste Hulsen niet alleen het kampioenschap en de winst van EHCC van Den Bosch. Ook het EK in eigen land bekeek ze als toeschouwer. Een toernooi waar Hulsen haar zinnen op had gezet toen ze werd uitgenodigd voor de trainingsstage. Toch voelde het niet als een gemiste kans.

De weg richting Oranje

“Ik zat er nog maar kort bij”, legt Hulsen uit. “Het was wel bijzonder, maar ik was net begonnen aan de start van een weg richting Oranje. Ik hoop dat ik die weg kan vervolgen, dan heb ik niets voor niets zo hard getraind.”

Hulsen is in ieder geval blij dat ze weer kan spelen bij Den Bosch. Bij haar rentree kwam ze niet tot scoren. Haar teamgenote Margot van Geffen besliste acht minuten voor tijd het duel met Kampong.

Winnen is winnen

“We zijn heel veel in de cirkel geweest. Ik heb zelf ook nog wel wat kansjes gehad. Maar ja, winnen is winnen en bij Den Bosch maakt het niet uit of we met 1-0 of 3-0 winnen”, zegt Hulsen. “We hebben de punten binnen en ik ben heel erg blij dat ik weer terug ben. Dat is echt waarvoor ik het heb gedaan. Ik hoop dat er nog vele mooie momenten komen in het hockey.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Kampong en Den Bosch

Comments (1)

  1. HELD! Mooi te zien dat ze weer terug is.

Reageer