De terugkeer van Connor Grimes bij HGC - Hoofdklasse Hockey Nederland

De terugkeer van Connor Grimes bij HGC


In het AD komt Connor Grimes aan het woord. De 29-jarige Canadees speelde vorig seizoen nog voor de Gazellen maar is daar deze zomer vertrokken. Dit jaar speelt hij bij Laren waarmee hij afgelopen zondag op bezoek was bij HGC. Dit was niet een terugkeer zoals hij zich had bedacht, Laren verloor met 5-3.
“Ik ben wel teleurgesteld. Het is pijnlijk om op deze manier te verliezen, maar HGC was goed. Ze waren zeer efficiënt met hun counters, op het snelle veld. Ze beschikken over een paar van de beste spitsen van de wereld. Ik ken ze allemaal goed, ook buiten het veld om. Barry Middleton was sterk en Philip Burrows kwam gevaarlijk mee op. Die jongens gaan het verschil maken voor HGC dit seizoen,” aldus de ex-international.
Grimes speelde van 2006 tot 2008 en van 2010 tot en met afgelopen seizoen voor HGC. Hij heeft daar mooie momenten meegemaakt, zo won hij in 2010 de EHL. Toch is hij nogal stilletjes vertrokken bij de club uit Wassenaar: “Ik had vorig seizoen te maken met privéproblemen. Dat stond los van het hockey. Daarnaast was ik klaar met mijn masterstudie Finance in Rotterdam en probeer ik nu carrière te maken in Amsterdam. Daar woon ik nu. Laren is dichtbij en dat maakt het wat makkelijker te combineren.” Grimes heeft veel gesprekken gehad met Alex Verga en Bram Lomans, maar uiteindelijk was het beter om te vertrekken voor zichzelf: “Ja, dat was pijnlijk. Beslissingen als deze zijn nooit makkelijk te maken. Maar het moment om verder te gaan met mijn leven en iets nieuws te doen, was aangebroken. Maar ik ben hier niet op een slechte manier weggegaan.”
Dat hij met Laren verloor van zijn oude club laat zien dat ze nog niet optimaal presteren: “We zijn nog steeds zoekende en hebben nog niet laten zien waar we toe in staat zijn. Er is werk aan de winkel, zowel tactisch als technisch. Maar ik twijfel er niet aan dat het goed gaat komen met ons.”

Reageer